Ödüllerde cinsiyet ayrımı kalktı

​Tiyatro Eleştirmenleri Birliği ödül sisteminde değişiklik yaptı, 'oyuncu' kategorisinde 'kadın/erkek' ayrımı olmayacak

14 Aralık 2022 - 11:35

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Ödülleri 30’uncu yaşına yeniliklerle giriyor. TEB Ödülleri jürisi yeni ödül dönemi için çalışmalara başladı. İki yeni kategorinin eklendiği 2023 ödülleri mayıs sonunda sahiplerini bulacak.

Tiyatro alanında eleştiri disiplininin geliştirilmesi için faaliyet gösteren, 74 üyeyle çalışmalarını sürdüren birlik, 2023 senesinin mayıs ayında verilmesi planlanan 30. TEB Ödülleri’ne hazırlanıyor. TEB üyesi olan 11 kişilik (Erdoğan Mitrani, Tijen Savaşkan, Zerrin Yanıkkaya, Hasibe Kalkan, Tuba Aksu Şener, Handan Salta, Bahar Çuhadar, Gülin Dede Tekin, Mehmet Konuk, Eylem Ejder, Yusuf Dündar) jürinin aldığı karar doğrultusunda, bu seneden itibaren TEB Ödülleri ‘oyuncu’ kategorisinden ‘kadın/erkek oyuncu’ ayrımı kaldırıldı. Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin ‘oyuncu’ kategorisi ‘Yılın Oyuncuları’ olarak adlandırılacak ve cinsiyet ayrımı gözetmeyecek.

İKİ KATEGORİ

TEB Ödülleri’ne bu sene yeni iki kategori eklendi: ‘Yılın Yönetmeni’ ödülü ve ‘Genç Ekip’ ödülü. ‘Genç Ekip’ ödülü kendi imkân ve çabalarıyla tiyatro yapan, faaliyet süresi en fazla iki sene olan toplulukların işlerine dikkat çekmek amacını taşıyor. 1 Mart 2022 ile 1 Mayıs 2023 tarihleri arasında prömiyer yapan ve seyirciyle en az 10 kez buluşmuş oyunların değerlendirmeye alınacağı TEB Ödülleri; Yılın Yapımı, Yılın Yönetmeni, Yılın Oyuncusu/Oyuncuları, Yılın Metni/Yazarı, TEB Onur Ödülü, TEB Özel Ödülü ve Yılın Genç Ekibi olmak üzere toplamda yedi kategoriden oluşacak.

 


ARŞİV