“ÇOKLU İFADE” farklı dünyaların kapısını aralıyor

“Çoklu İfade” sergisinde yer alan 100’e yakın eseri, 9 Aralık tarihine kadar Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde görebilirsiniz

12 Kasım 2018 - 17:01

“Çoklu İfade” ismini taşıyan karma sergi, 8 Kasım Perşembe günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açıldı. Resim ve heykel gibi farklı disiplinlerden gelen 20 sanatçının 100’e yakın eserinin yer aldığı serginin açılışına Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da katıldı. Sergide yer alan bütün eserleri dikkatli bir şekilde inceleyen Başkan Aykurt Nuhoğlu, serginin organizasyonunu yapan Ressam Nezihe Bilen Ateş’ten eserler hakkında bilgi aldı; sanatçıları da çalışmalarından dolayı tebrik etti.

ÜRETMEK İÇİN SANAT DESTEKLENMELİ”

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, sergiyi gezdikten sonra şu değerlendirmede bulundu; “Kadıköylüler bu sergiyi gezmeli ve bu eserleri görmeli. Sanatın yaygınlaşmasını istiyoruz. Kadıköy kültür ve sanata kucak açmaya devam edecek. Toplumun sanatsız bir şekilde gelişme şansı yok. Gelişmek istiyorsak halkın sanat ile olan bağını güçlendirmeliyiz. Ne kadar çok sanat olursa o kadar çok üretkenlik olur. Biz de bu anlamda sanatı ve sanatçıyı sonuna kadar destekliyoruz.”

KOLEKTİF BİR ÇALIŞMA

Çoklu İfade sergisinde iki resim ve bir heykel çalışması yer alan Kerem Ağralı, sergide genellikle figüratif çalışan sanatçıların yer aldığını belirterek serginin farklı anlatım tekniklerini içeren kolektif bir çalışma olduğunu ve isminin altını doldurduğunu söyledi.

“Kadıköylüler geçtiğimiz şu sıkıntılı dönemlerde bir es verip, hava almak istiyorlarsa sergiyi gelip görsünler.” diyen Kerem Ağralı, çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi; “Çalışmalarımda geçmiş ve gelecek zamanlara ait olan ama hangi zaman dilimine ait olduğunu bilmediğimiz bazı figürlerin tuval içerisine sıkıştırılması söz konusu. Betimsiz bir şeyden bahsediyorum aslında. Betimden uzak durmaya çalışıyorum. Resmin hikâyesini kendisinin yaratması üzerine bir kurgum var. Her bakan kendi kapısını açacak ve hikâyesini bulacak eserlerde.”

SANATIN YÜKSELDİĞİ İLÇE KADIKÖY

Heykel Sanatçısı Güler Güçlü de Çoklu İfade isminin sergi için uygun bir isim olduğunu, çünkü sergide farklı malzeme kullanan ya da aynı malzemeyi farklı yorumlayan sanatçıların yer aldığını dile getirdi. Sergide dört çalışmasının olduğunu belirten Güler Güçlü; “Eserlerin başlığı ‘Kaçınılmaz Ağırlık’. Betonla birlikte ağırlık duygusuna odaklanmak istiyorum. Genel olarak çalışmalarımda sosyal ağırlıktan özellikle toplumun son dönemde maruz kaldığı ağırlıktan bahsediyorum.” dedi. Kadıköy’ün sanat alanında yükselen bir ilçe olduğunu, Yeldeğirmeni’nde bir sanat mahallesinin oluştuğunu ve kendi atölyesinin de Yeldeğirmeni’nde olduğunu ifade eden Güçlü, sözlerine şu bilgileri ekledi; “Kadıköy’de bir sanat enerjisi var. Kadıköylüler bu anlamda çok şanslılar. Sergiyi gelip görsünler. Atölyeleri gezsinler.” dedi.

SERGİ 9 ARALIK’A KADAR AÇIK

Sanatseverler, Ahmet Sarı, Ali Kotan, Altan Çelem, Ayşegül Sağbaş, Barış Cihanoğlu, Beyza Boynudelik, Burçin Erdi, Didem Ünlü, Füruzan Şimşek, Gökhan Deniz, Güler Güçlü, Kerem Ağralı, Mustafa Horasan, Mustafa Karyağdı, Nur Gürel, Nezihe Bilen Ateş, Selahattin Yıldırım, Serkan Yüksel ve Seydi Murat Koç’un eserinin yer aldığı Çoklu İfade sergisini, 9 Aralık tarihine kadar gezebilir.


ARŞİV