Okulda klasik konserler

Anadolu yakasının yeni sanat mekânı Caddebostan Irmak Okulları Kültür Merkezi’nde klasik müzik konserleri başlıyor

15 Kasım 2017 - 16:55

İstanbul'un kültür ve sanat hayatına sayısız değer kazandırmış Kadıköy yakası, bu kez klasik müziğin en önemli yıldızlarını, yepyeni bir mekan olan Irmak Okulları'nın Kültür Merkezi'nde konuk etmeye hazırlanıyor.

Gençlik Kültür Vakfı’nın öncülüğünde, Caddebostan Irmak Okulları Kültür Merkezi’nin ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Irmak Konserleri, İstanbul’un Anadolu yakasında müzikseverlerin buluştuğu yeni bir kültür mekanı olacak. Ünlü yazar Cervantes’in “Müziğin olduğu yerde kötülük barınamaz” sözünden yola çıkan Irmak Konserleri, bu yıl ayda bir olmak üzere kasım/mart ayları arasında yapılacak ve dünyaca tanınmış ünlü müzisyenleri konuk edecek.

TANGO DA VAR MOZART DA

Oyuncu ve radyo programcısı  Ali Pınar’ın çalınacak eserlerin hikayelerini, bestecilerin yaşam öykülerini kısaca anlattığı bölüm ile saat 20.00’de başlayacak konserler, müzik bölümünün ardından seyircilerin de katıldığı bir sohbet ile devam edecek. Etkinlik serisinin ilk konseri 21 Kasım’da ve “Virtüöz” başlığını taşıyor.  Müziğe 4 yaşında başlayan, hakkında 2 kitap yazılan ve dünyada ismi efsanevi kemancılar arasında yer alan Ayla Erduran ile bol ödüllü, kuşağının önde gelen başarılı piyanistlerinden İris Şentürker unutulmaz bir konser verecek. 19 Aralık’ta, tüm dünyada istisnai bir Chopin yorumcusu olarak tanına piyanist Gülsin Onay bu kez müzisyen ailesi ile birlikte özel bir konser verecek . Piyanist, oğlu Erkin Onay,  gelini Elif Onay ve kardeşi Eren Kuştan ile “Aile Boyu Müzik” yapacak ve müziğin aile hayatlarına katkılarını anlatacak.16 Ocak’ta, usta  müzisyenlerden kurulu Tango Neva  “Tango Aşkına” başlıklı konserde, solist  Ali Pınar’a Arjantin tangolarında eşlik edecek.  Müzik bölümünün ardından, tangonun neden aşkın ve tutkunun müziği olduğu konuşulacak. 20 Şubat akşamı konserler kapsamında çok genç ve yetenekli konuklar ağırlanacak. Her çocuğun müziğe erişim hakkının olduğunu savunan ve altı bine yakın çocuğa müzik eğitimi veren Barış İçin Müzik üyeleri Vivaldi’nin çok sevilen Dört Mevsim isimli eserini yüksek enerjileri ile yorumlayacak. Irmak Konserleri’nin bu yılki son konseri 27 Mart akşamı olacak. Büyük bir hayran kitlesine sahip olan Borusan Quartet, “Sıra Dışı Bir Dahi: Mozart” başlığını taşıyan konserde bestecinin Dissonance başlıklı eserini yorumlayacak.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ

 Toplumsal bir sorumlulukla hareket eden ve özgün bir eğitim veren Irmak Okulları, bu konserler vasıtasıyla, 450 kişilik salonunu Kadıköylü sanatseverlerin hizmetine sunarak bölgede bir kültür vahası olmayı amaçlıyor. Biletix tarafından satışa sunulan biletlerden elde edilecek gelir, Gençlik Kültür Vakfı tarafından ilkokul öğretmen adaylarına burs olarak verilecek.  Ayrıca tüm müzik öğretmenleri ve konservatuvar öğrencileri salonun ikinci balkonundan konserleri ücretsiz olarak izleyebilecek.

Detaylı bilgi için; www.irmakkulturmerkezi.com


ARŞİV