‘Olmayan bir resmi arayan' sanatçı…

Dünyada eserleri en çok satılan sanatçılar arasında yer alan ressam Bubi, Kadıköy’de sergi açtı

17 Kasım 2016 - 14:02

“Sanat eğitimine inanmayan” aykırı ressam Bubi’nin “Bubi Dönemler” sergisi Kadıköy’de izleyicilerle buluşuyor. İlhan Berk’in ‘Olmayan bir resmi arıyor’ olarak tanımladığı, Türkiye’de çağdaş sanatın önde gelen isimlerinden Bubi’nin Türk-İslam ve Şaman kültür öğelerinden; kafeslerden, adak ağaçlarından, kilimlerden ve halk resimlerinden esinlenerek ürettiği dönem eserleri 26 Kasım’a dek Akasya AVM içindeki Akasya Kültür Sanat’ta açık kalacak. Geriye dönük bu sergide, sanatçının 20’yi aşkın sanat döneminden seçilmiş, 100’ü aşkın resim, rölyef ve heykelleri sergileniyor.

‘OTURAK’ DA SERGİDE
Sanat tarihçisi Yalçın Sadık’ın “tipik bir üslup anarşisti” olarak tanımladığı Bubi’nin dönemlerinin yansıtıldığı sergide, bir dönem çok tartışma yaratan “Oturak” adlı eseri de var. 2011’de İstanbul Modern, Bubi’ye bir eser sipariş etmiş ancak müze daha sonra bu eseri sunmama kararı almıştı. Müzenin daveti üzerine “Oturak” adlı koltuk görünümünde bir yapıt hazırlamış olan Bubi de “müze yetkililerinin, yapıtın sergilenebilmesi için oturağın lazımlığa benzeyen bölümünün kaldırılması ya da üzerinin örtülmesi gibi ‘şaşırtıcı öneriler’ getirdiğini” iddia etmişti.

ADINA 4 KİTAP YAZILDI
Yurt içinde ve yurt dışında birçok kişisel sergi açan ve karma sergilere katılan Bubi’nin Sotheby’s Christie’s  gibi dünyaca ünlü müzayede kuruluşlarında da eserleri sergilenip, satıldı. Bubi hakkında bugüne kadar çok sayıda makale yazıldı, araştırma yapıldı ve sanatı hakkında dört adet ‘Bubi Kitabı’ çıkartıldı.
Sergi Pazartesi günleri hariç 12.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir
Etiketler; bubi

ARŞİV