“Onur Ödülleri” açıklandı

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin her yıl verdiği onur ödülleri belli oldu. “Sinema Onur Ödülü” Ayşenil Şamlıoğlu’na, “Akademik Onur Ödülü” de Prof. Dr. İonna Kuçuradi’ye takdim edilecek

01 Eylül 2023 - 10:50

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin her yıl verdiği onur ödülleri belli oldu. “Sinema Onur Ödülü” sinema ve tiyatroda yıllardır sürdürdüğü çalışmaları için oyuncu Ayşenil Şamlıoğlu’na, insan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda sürdürdüğü çalışmaları nedeniyle  “Akademik Onur Ödülü” Prof. Dr. İonna Kuçuradi’ye, 16 Kasım 2023 Perşembe akşamı festivalin açılış töreninde takdim edilecek.

Törende, ayrıca; sinema sanatının tanıtılması ve gelişmesi için yaptığı katkılar nedeniyle Alin Taşçıyan’a ve görüntü yönetmeni olarak birçok filmin ortaya çıkmasında emeği olan Hüseyin Özşahin’e  “Sinemaya Katkı Ödülleri” verilecek. Festivalin 13. yıl afişi, sanatçı Emre Senan tarafından tasarlandı.

SİNEMA VE ADALET

İlk kez 2011 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin öncülüğü ile başlayan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, dünya sinemasından adalet konulu filmleri seyirci ile buluşturarak sinema, hukuk, psikoloji, sosyoloji, siyaset bilimlerinin temsilcileri ve sivil toplum örgütleri ile birlikte geniş bilimsel bir tartışma platformu oluşturdu. Festival, tüm dünyadan festivali destekleyen adalet gönüllüleri ile birlikte oluşturulan film gösterimleri, yarışmalar ve tartışma programlarının yanı sıra, film endüstrisine yönelik hazırladığı VisionIST ile genç sinemacıları desteklemek ve sinema sektörünün gelişimine katkıda bulunuyor.

 

 

ARŞİV