Ortaçgil '40 Yılın Şarkıları'nı söyleyecek

Müziğe Kadıköy Maarif Koleji’nde sınıf arkadaşı Mazhar Alanson ile gitar çalarak başlayan Bülent Ortaçgil, 40. sanat yılını Kadıköy’de kutluyor.

22 Mart 2012 - 11:29

Müziğe Kadıköy Maarif Koleji’nde sınıf arkadaşı Mazhar Alanson ile gitar çalarak başlayan Bülent Ortaçgil, 40. sanat yılını Kadıköy’de kutluyor. Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nin düzenlediği etkinlikte Ortaçgil, “Oyuna Devam” diyecek. “40 Yılın Şarkıları” adıyla, 30 Mart Cuma akşamı Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek konserde Bülent Ortaçgil, son albümü “Sen”de söylediği yeni şarkılarının yanı sıra “Bu Su Hiç Durmaz”, “Çığlık Çığlığa”, “Mavi Kuş”, “Benimle Oynar Mısın?” “Eylül Akşamı” gibi çok sevilen şarkılarını söyleyecek. Saat 20.30’da başlayacak konserde Ortaçgil’e Gürol Ağırbaş, Baki Duyarlar, Cem Aksel ve Barlas Özemek eşlik edecek.

Bülent Ortaçgil ilk kırkbeşliğini 1971 yılında İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesi'ndeyken “Anlamsız / Yüzünü Dökme Küçük Kız” adıyla yayınladı. Sonrasında, “Benimle Oynar Mısın?”, “2. Perde”, “Oyuna Devam”, “Bu Şarkılar Adam Olmaz”, “Light”, “Gece Yalanları” ve “Sen” adlı 7 albüm yaptı. Bunların yanı sıra Fikret Kızılok, Erkan Oğur ve Teoman ile birlikte albümler çıkardı. Bir de, Sezen Aksu, Şebnem Ferah, Levent Yüksel, Bulutsuzluk Özlemi, Teoman, Zuhal Olcay, Haluk Levent, Mirkelam, Yaşar gibi birçok popüler müzisyenin yer aldığı  “Ortaçgil İçin Söylenmiş Ortaçgil Şarkıları” albümü bulunuyor.
Bülent Ortaçgil konserinin biletlerine ulaşmak için Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’ni aramanız yeterli: 0216 414 22 39

ARŞİV