Osman Hamdi Bey'i anıyoruz

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy’ün ilk şehremini olan Osman Hamdi’yi Ölümünün 100.yılında özel bir gece ile anıyor.

07 Aralık 2010 - 15:42

Birleşmiş Milletler Bilim, Eğitim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) tarafından 2010 yılının Osman Hamdi Bey’i anma yılı olarak ilan edilmesiyle çeşitli kurumlar tarafından özel etkinliklerle anılan Kadıköy’ün ilk şehremini, İstanbul Arkeoloji Müzesi Kurucusu ve ünü yurt dışına taşan kaplumbağa terbiyecisi adlı tablosuyla belleklere yerleşen ressamımız Osman Hamdi Bey için 2010 yılının son anma etkinliğini Kadıköy Belediyesi düzenliyor.
Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde 10 Aralık Cuma günü saat 20.00’de düzenlenecek özel gecede, Tuluyhan Uğurlu, Osman Hamdi Bey anısına hazırladığı “Güneş Ülke Anadolu” isimli bir konser verecek. Piyano dinletisine Anadolu medeniyetler tarihini anlatan bir görsel sunum da eşlik edecek.
Sadece Türkiye’de değil, dünyada da arkeoloji alanında yaptığı katkılarla anılan Osman Hamdi Bey’in kurucusu olduğu İstanbul Arkeoloji Müzesi ile ortak yapılan etkinliğin açılış konuşmasını Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk yapacak. Öztürk’ün ev sahipliğindeki gecede, Kadıköy’ün ilk şehremini olan Osman Hamdi Bey’in, 1855 yılında Şehremaneti olarak kurulan Kadıköy’e ilk şehremini olarak belediyecilik alanındaki önemli çalışmaları, arkeoloji ve resim alanındaki çok yönlü faaliyetleri de katılımcılarla paylaşılacak.
www.ckm.gen.tr


ARŞİV