oyun atölyesi, Shakespeare's Globe'da oynayacak

oyun atölyesi, ‘Antonius ile Kleopatra’ oyunları ile Shakespeare’s Globe 2012 International Shakespeare Festival’inde Türkiye’yi temsil edecek.

12 Ocak 2012 - 11:48

23 Nisan-10 Haziran 2012 tarihlerinde Londra Olimpiyatları’nın bir bölümü olarak düzenlenen ve Shakespeare’nin 37 oyununun 37 değişik ülke tarafından oynanacağı Shakespeare’s Globe 2012 International Shakespeare Festival’ine Türkiye’yi temsilen oyun atölyesi davet edildi.

4 Ocak’ta provalara başlayan oyun atölyesi, 26-27 Mayıs tarihlerinde Londra’da Shakespeare’s Globe’da “Antonius ile Kleopatra” oyunuyla seyirci karşısına çıkacak. Oyun, 28 Mart’tan itibaren de oyun atölyesi’nde Türkiyeli tiyatroseverle buluşacak. Shakespeare’nin en ünlü oyunlarından olan Antonius ile Kleopatra’da Haluk Bilginer Antonius, Zerrin Tekindor Kleopatra, Kevork Malikyan Enobarbus, Mert Fırat Cesar, Emre Karayel Pompeius rolüyle seyirci karşısına çıkacak. Oyunun diğer rollerini Metin Coşkun, Onur Ünsal, Timur Acar, Muharrem Özcan, Gürkan Uygun, Evrim Alasya, Gözde Kırgız, Zeynep Alkaya, Tuğçe Karaoğlan paylaşıyor. Bülent Bozkurt’un çevirisiyle oynanacak Antonius ile Kleopatra’nın yönetmenliğini Kemal Aydoğan, sahne tasarımını Bengi Günay, ışık tasarımını İrfan Varlı yapacak. Tolga Çebi’nin besteleyeceği oyunun müzikleri Tolga Çebi ve Kerem Kırca tarafından sahnede canlı olarak çalınacak. 28 Mart’ta prömiyeri yapılacak oyunun biletleri Mart ayında satışa çıkacak.

ARŞİV