Özge Ürer'den "cinsiyetsiz bir balad"

Alternatif müziğin sevilen isimlerinden Özge Ürer, yeni akustik çalışması ‘Unutmam’ parçasını dinleyenleriyle buluşturdu

06 Nisan 2023 - 15:05

Alternatif müzik dünyasında; Kara Bela, İstanbul Sokakları, Sonu Baştan Belliydi gibi çalışmalarıyla tanınan Özge Ürer’den yeni bir üretim geldi. Dijital dağıtımı Kahuna tarafından yapılan çalışması ‘Unutmam’ tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Söz ve müziği Özge Ürer’e ait olan ‘Unutmam’ ile dinleyenler duygusal yoğunluğu olan akustik bir yolculuğa çıkıyor. Sanatçının “Cinsiyetsiz bir ballad” olarak tanımladığı çalışmada dinleyenler ikili ilişkilerde ve hayatın akışında yaşanan kırıklıklara kulak veriyor. Emre Kula’nın prodüktör koltuğunda olduğu Unutmam’ın mix - mastering’i ise Emre Malikler’e ait. YouTube platformunda yayınlanan klibin yönetmenliğinde Oğuzhan Üstün yer alıyor. Tüm sürecin yapım ve kreatif yönetmenliği ise sanatçının kendisine, Özge Ürer’e ait.

2. stüdyo albümü Urbanist’in remix albümünü yayınlamaya başlayan Ürer'den 28 Nisan'da URA Part XX isimli sadece kadın prodüktörlerin yaptığı remix'lerden oluşan bir EP geliyor. EP kapsamında Müzik endüstrisindeki cinsiyet eşitsizliği ve kapsayıcılık başlıklarına dikkat çekmek için Özge Ürer, Elif Dikeç, Güneş Özgeç ve Major Town bir araya geliyor.

DEPREMZEDE KADINLAR İÇİN KONSER

Aralarında Özge Ürer’in de yer aldığı Sista Sound ekibi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, geliri depremzedelere bağışlanan bir konser gerçekleştirdi.

Sista Sound kadın müzisyen, DJ & prodüktör ve sanatçılardan oluşan bir kolektif. Amacı sanatçılara alan açmak, yeteneklerini kutlamak, ortak üretimler yapmak ve sanatın her alanındaki cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek. 8 Mart etkinlikleri ile bilinen kolektif bu seneki etkinliğini depremden etkilenen kadınlar için bölgeye aktarılmak üzere bağış toplayarak bir dayanışma gecesi şeklinde gerçekleştirdi. Karga Kadıköy’de gerçekleşen dayanışma gecesinde Özge Ürer, Kulakkurdu Ohrwurm, Sista Aloha, Atice Arıcı, Güneş Özgeç, İdil Meşe, Reggaelation, Melis Karaduman, Canay Doğan, Selcen Kadakal, Didem Erk, Tutku Dubhead sahne aldı.


ARŞİV