Özgürlük Parkı’nda tiyatro şenliği devam ediyor

Özgürlük Parkı’nda 1 Temmuz’da başlayan tiyatro gösterimleri sürüyor. İki ayrı sahnede izleyiciyle buluşan oyunların önümüzdeki günlerdeki programını derledik

22 Temmuz 2022 - 08:56

Kalamış Yaz Festivali’nde sinema gösterimleri, konserler devam ederken Kadıköy Belediyesi’nin tiyatro ekiplerini konuk ettiği Özgürlük Parkı Açık Hava Sahnesi ve Tepe Sahne’deki oyunlar da seyirciyle buluşuyor. 1 Temmuz’dan 15 Eylül’e kadar tiyatrolara tahsis edilen sahnelerde her gece başka bir oyun sergileniyor. 21.00’de başlayan oyunların biletleri, bilet sitelerinden online olarak alınabiliyor.

22 Temmuz - 5 Ağustos arası izleyiciyle buluşacak oyunlar şöyle:

22 TEMMUZ CUMA

  • GOMİDAS (Açık Hava Sahnesi)

Gomidas Vartabed, Osmanlı döneminde Kütahya’da dünyaya gelmiş, yolu Eçmiyadzin, İstanbul, Berlin ve Paris’e düşmüş; Ermeni, Anadolu ve dünya kültürüne derin izler bırakmış, müzikolog, besteci ve koro şefi bir rahip. Gomidas Vartabed’in öyküsü, Yolcu Tiyatro yapımıyla sahnede.

Biletler: Mobilet.com

  • KORKUYU BEKLERKEN (Tepe Sahne)

Oğuz Atay'ın aynı adlı hikâyesinden uyarlanan oyun, korkularından başka silahı olmayan bir adamın mücadelesini anlatıyor. Doğukan Uludağ’ın hem yönetip hem oynadığı oyun şehrin ücra bir köşesinde yaşayan bir gencin isimsiz bir mektup almasıyla değişen ve çelişen hayatını anlatıyor.

Biletler: Biletix.com

23 TEMMUZ CUMARTESİ

  • DOĞU DEMİRKOL (Açık Hava Sahnesi)

Türkiye, Avrupa ve Amerika’da ve dünyanın farklı şehirlerinde gerçekleştirdiği tek kişilik gösterisinde kendi yaşamından ve bu topraklarda güldürü niteliği taşıyan her olaydan beslenen Doğu Demirkol açık hava sahnesinde izleyiciyle buluşacak.

Biletler: Biletix.com

  • ETEKLER VE PANTOLONLAR (Tepe Sahne)

35. Uluslararası Tüketici Kalite Zirvesi Yılın Tiyatro Ödülü, Moonlife Dergisi ve Altın Palmiye Ödüllerinde 2021 yılının “En İyi Tiyatro Oyunu” ödülüne layık görülen Nurseli İdiz ve Nergis Kumbasar gibi usta isimlerin rol aldığı Etekler ve Pantolonlar iki eski arkadaşın evliliklerini sorgulamalarını anlatıyor.

Biletler: Biletix.com

24 TEMMUZ PAZAR

  • İYİ KÖTÜ ÇİRKİN (Açık Hava Sahnesi)

Eray Yasin Işık'ın kaleme aldığı, Ahmet Burak Bacınoğlu yönetiminde sahneye konulan "İyi Kötü Çirkin" oyunu ile iyilik ve kötülük kavramı; trajik bir olay örgüsü içinde hiciv ve esprili bir dille anlatılıyor. Oyunda seyircinin televizyon ekranlarından ve beyaz perdelerden takip ettiği Ersin Korkut, Hakan Bulut, Ahmet Burak Bacınoğlu ve Eray Yasin Işık rol alıyor.

Biletler: Biletix.com

BİR SERENADIN SONU (Tepe Sahne)

Sabahattin Ali şiirlerinden esinlenerek uyarlanan “Bir Serenadın Sonu” oyunu mevsimler ile insanın duygu değişimleri arasında bağ kurarak, tek bedende dört farklı mevsimi temsil eden insanın yaşamını konu alıyor.

Biletler: Biletix.com

25 TEMMUZ PAZARTESİ

  • NOTRE DAME'İN KAMBURU MÜZİKALİ (Açık Hava Sahnesi)

Fransız edebiyatının en ünlü yazarlarından biri olan Victor Hugo’nun Notre Dame’ın Kamburu kitabından esinlenilen ve Fransa’da imparatorluk döneminin ihtilal sonrası karanlık günlerinden kesitler sunan oyun bu kez açık havada izleyiciyle buluşacak.

Biletler: Biletix.com

  • KALABALIK DUASI (Tepe Sahne)

Güncel ve gelenekseli, akılcıl ve mistik olanı, delilik ve bilgeliği İstanbul fonunda merkeze alan bu tek kişilik oyunu Güray Dinçol yönetti. Tek kişilik oyunda Tolga İskit rol alıyor.

Biletler: tiyatrolar.com.tr

26 TEMMUZ SALI

  • MEMLEKETİMDEN İNSAN MANZARALARI (Açık Hava Sahnesi)

Nazım Hikmet'in Anadolu insanını resmettiği 'Memleketimden İnsan Manzaraları' Özgürlük Parkı’nda izleyici ile buluşacak. Rutkay Aziz’in kurgulayıp yönettiği oyunda Taner Barlas, Levend Yılmaz, Levent Ülgen gibi usta isimler rol alıyor.

Biletler: Biletix.com

  • EVİN KOKUSU (Tepe Sahne)

Nagihan Gürkan’ın yazıp yönettiği, Sıla Erkan’ın oynadığı, Ayşegül Tekin’in dramaturjisini yaptığı Apartman Sahne yapımı “Evin Kokusu” bize uzak gelen ama aslında yakınımızdaki hatta bizim hikâyelerimizi anlatıyor.

Biletler: tiyatrolar.com.tr

27 TEMMUZ ÇARŞAMBA

  • VİŞNE BAHÇESİ (Açık Hava Sahnesi)

Beş yıllık Fransa macerasından sonra köklerine dönen aristokrat bir aile, değişen dünya düzeninde ellerinde kalan tek şeye, vişne bahçesine hapsolmuşlardır. Ne var ki kendilerine kalan tek malları da borçları sebebiyle, açık artırmada satılığa çıkartılacaktır. Anton Çehov’un aynı isimli eserinden uyarlanan oyunun yönetmenliğini Bora Severcan yapıyor.

Biletler: Biletix.com

  • BİR EVLİLİK MÜZİKALİ (Tepe Sahne)

Ekonomik sıkıntılar yaşayan bir aktör, tiyatro sahnesinde kendine küçük bir yaşam alanı oluşturmuştur. Başından geçen evliliği, bunun beraberinde gelişen çıkar ilişkilerini ve serzenişte bulunduğu yaşam mücadelesini seyirciyle paylaşır. 6 özgün besteyi 3 farklı enstrümanla canlı çalıp söyler.

Biletler: Biletix.com

28 TEMMUZ PERŞEMBE

  • FIRAT TANIŞ İLE GELİN TANIŞ OLALIM (Açık Hava Sahnesi)

Hikâyeye türkülerin, deyişlerin eşlik ettiği türkü müzikalinde Fırat Tanış’a sahnede Cem Erdost İleri, Mehmet Taylan Ünal, Sitar Sertaç Şanlı ve Mesut Ulusan enstrümanlarıyla eşlik ediyor. Tanış’ın oyunculuğunun yanı sıra türküleri ile sahnelediği “Gelin Tanış Olalım”da anlatılan günümüzden bir Abdal hikâyesi.

Biletler: Biletix.com

  • BİR GARİP ORHAN VELİ MÜZİKALİ (Tepe Sahne)

Orhan Veli her gün bir başka rengini görüyordu hayatın...Bazen hırçın dalgalar, bazen güneşli yağmurlar… Evi bazen sığınak bazen zindan… Bir gariplik vardı bu işte. Önündeki çukuru göremezdi çünkü aklı başka yerdeydi. Orhan Veli’nin dizeleri usta yazar Murathan Mungan'ın kalemiyle, Reha Özcan’ın oyunculuğuyla izleyiciyle buluşuyor.

Biletler: Biletix.com

29 TEMMUZ CUMA

  • MİSKET (Açık Hava Sahnesi)

İki dansçının  yaşamlarının, hayallerinin, umutları ve umutsuzluklarının sahneye taşındığı oyun bu yıl Direklerarası Tiyatro Ödülleri, Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri’ni aldı.

Biletler: tiyatrolar.com.tr

  • SATRANÇ (Tepe Sahne)

“Bize hiçbir şey yapmadılar- sadece bizi en mutlak anlamdaki hiçliğin içerisine yerleştirdiler, çünkü bilindiği gibi hiçbir şey insan ruhu üzerinde hiçlik kadar ağır bir baskı uygulayamaz.”  Stefan Zweig’in eserinden uyarlanan oyun İkinci Dünya Savaşı'nda bir otel odasına hapsedilen Dr. B. karakterinin iç dünyasını anlatıyor.

Biletler: Biletix.com

30 TEMMUZ CUMARTESİ

  • TAXİM (Açık Hava Sahne)

2017 yapımı “EL BAR” adlı filmden esinlenerek uyarlanan oyunda Taxim Bistro’da yolları kesişen birbirinden farklı on insan anlatılıyor. Bir araya gelmesi mümkün ama bir arada yaşaması imkansız olan bu insanların yolları, bir anda beliren “hayatta kalma” kavşağında sınava tabi tutulursa neler olur? “Taxim”, sistemin baskıcı düzeni ile kişisel bencilliklerin ve önceliklerin kesiştiği bir oyun.

Biletler: Biletix.com

  • BANA AMY DE - AMY WİNEHOUSE (Tepe Sahne)

Genç yaşta hayatını kaybeden Amy Winehouse’un son 3 günü, yakın çevresinin duyarsızlığı, onu ölüme götüren olaylar serisi çağdaş dans ve canlı jazz rock müzik eşliğinde özgün bir yorumla sunuluyor. Oyunda rol alan Savaş Alp Başar,  Yeni Tiyatro Ödüllerinde en iyi erkek müzikal oyuncusu ödülünü aldı.

Biletler: Biletix.com

31 TEMMUZ PAZAR

  • BÜLENT BEYİN HİKAYESİ(Açık Hava Sahne)

Tiyatro Bal Porsuğu tarafından sahnelenen  “Bülent BEYİN Hikâyesi”, insan beyninin içerisine giriyor ve sırrı halen tam olarak çözülemeyen ‘Beyin’in organlarla verdiği yönetim mücadelesini tiyatro sahnesine taşıyor. Beyin karakterine Bülent Emrah Parlak’ın hayat verdiği oyunu Uğraş Güneş yazdı, Murat Eken yönetti.

Biletler: Biletix.com

  • BİR DELİNİN HATIRA DEFTERİ (Tepe Sahne)

Bir şizofrenin iç dünyasının anlatıldığı "Bir Delinin Hatıra Defteri" oyununu Metin Zakoğlu yorumuyla izleyiciyle buluşuyor. "Gogol Hırsız" diye başlıyor Metin Zakoğlu'nun "Bir Delinin Hatıra Defteri" anlatımı, sonra işler haliyle biraz karışıyor.

Biletler: Biletix.com

1 AĞUSTOS PAZARTESİ

  • MEKSİKA AÇMAZI (Açık Hava Sahne)

Spotify, Karnaval.com, iTunes gibi podcast platformlarından bildiğimiz en çok dinlenen mizah programı Meksika Açmazı sahnede. Mesut Süre, Anlatanadam ve Fazlı Polat'ın sahne performanslarıyla Meksika Açmazı, canlı bir gösteri olarak da kesintisiz kahkaha vaad ediyor...

Biletler: Biletix.com

  • HERKES KOCAMA BENZİYOR (Tepe Sahne)

Bir pavyonda tuvaletçilik yapan Ayten, onu terk eden kocasını, kederini, hevesini, öfkesini anlatıyor. Pınar Güntürk’ün rol aldığı oyun Direklerarası Tiyatro Ödülleri 2022’de “Tek Kişilik Performans” ödülünü aldı.

Bilet için: Tiyatrolar.com.tr

2 AĞUSTOS SALI

  • ÖLÜ OZANLAR DERNEĞİ (Açık Hava Sahne)

Ergenlik çağındaki birkaç gencin aşırı disiplinli bir yatılı okulda geçen bu hikâyesinde, okul ve aileler tarafından üstlerine yüklenen başarılı olma sorumluluğu, ailelerinin onlar için seçtiği geleceği yaşamakla kendi istediklerini yapabilmenin önündeki engeller ve bunlarla başa çıkma yöntemleri anlatılıyor.

Biletler: Biletix.com

  • HAKİKAT ATEŞİ - HALLAC-I MANSUR (Tepe Sahne)

Dünyaca ünlü bir tasavvuf âlimi olarak bilinen Hallac-ı Mansur’un hayatının anlatıldığı oyunu Ömer Leventoğlu ve Zafer Şengül yazdı Bahtiyar Engin yönetiyor. Hallacı Mansur’un bir düşünür, bir insan hakları savaşçısı olarak izleneceği oyunda Bahtiyar Engin, Hande Nur Tekin ve Fırat Kırca rol alıyor.

Biletler: Biletix.com

3 AĞUSTOS ÇARŞAMBA

  • DÖNME DOLAP (Açık Hava Sahne)

Yönetmenliğini Emre Kınay’ın üstlendiği oyun 50 yaşlarındaki Pierre’nin barda tanışıp evine gittiği Juliette arasındaki ilişkiyi anlatıyor. Juliette kimdir? Bir fahişe mi? Yoksa gazeteci?  Yoksa bambaşka biri mi? Oyunda Hakan Bilgin ve Sedef Şahin rol alıyor.

Biletler: Biletix.com

  • SIFIR TELAŞ (Tepe Sahne)

Eşi ve kızıyla İstanbul’da yaşayan Yamaç, dedesinin ilerleyen rahatsızlığında yanında olabilmek için bir haftalığına Gelibolu’ya gider. İstanbul’a dönme hazırlığındayken oranın yerel bir radyosunda program yapma teklifi alır ve hayatında yeni bir dönem başlar.

Biletler: Tiyatrolar.com.tr

4 AĞUSTOS PERŞEMBE

  • FANATİK (Açık Hava Sahne)

Michael Önder’in yazdığı, Çağrı Şensoy’un yönettiği Fanatik küçük çocukları için en iyisini yapmaya çalışırken birbirleriyle çatışmaya giren bir ailenin komedisi. Oyunda Neslihan Arslan, Nurhan Özenen, Salih Bademci rol alıyor.

Biletler: Tiyatrolar.com.tr

  • DELİBO (Tepe Sahne)

Murat Uyurkulak'ın romanı 'Delibo'nun tiyatro uyarlaması, Tiyatro Alesta tarafından sahneleniyor. Mehmet Şerif Tozlu tek kişilik bir performans sergilediği oyunda çocukluk arkadaşını bulmak için 18 yıl sonra İzmir’e geri dönen Yusuf’u anlatıyor.

Biletler: Tiyatrolar.com.tr

 


ARŞİV