Özgürlük’te tiyatro keyfi sürüyor

Açılışı Erdal Beşikçioğlu’nun “Bir Delinin Hatıra Defteri” oyunuyla yapılan Özgürlük Parkı’ndaki tiyatro gösterimleri devam ediyor

06 Temmuz 2022 - 11:34

Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen “Tiyatro Özgürlük Parkı’nda” etkinlikleri 15 Eylül’e kadar sürecek. Her akşam bir oyunun sahne aldığı etkinliklerde sadece bayram günlerinde mola verilecek ancak devamındaki tatil günlerinde İstanbul’da olanları tiyatroyla dolu keyifli akşamlar bekliyor.

 

-Seni Unutmak İstemedim ki

13 Temmuz Çarşamba / Temaşa Gösteri Sanatları

Biletinial.com

11 yıllık bir evliliği ayakta tutmak için en fazla ne yapardınız? Mesela sırf karınızı mutlu etmek için hamile kalır mıydınız?... Temaşa Gösteri Sanatları uzun ömürlü bir evliliğin tarifini sizler için yaptı...

 

-Mahşer-i Cümbüş

14 Temmuz Perşembe / Sanart Yapım

Biletix.com

Türkiye’de modern doğaçlama tiyatronun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, tiyatroseverler ile buluşmaya devam ediyor. Ekip bugüne kadar 2000'ün üzerinde “Tiyatro Sporu”, 300’ün üzerinde “Beyin Fırtınası” gösterisi yaptı.

 

 

-Celile (Nazım Hikmet’in Annesi)

16 Temmuz Cumartesi / Kadıköy Halk Tiyatrosu

Biletix.com

Resimlerini insanlara verirken; "Bunu yatak odasına değil salona asın lütfen" diye tembih eden, Osmanlı'nın ilk kadın nü ressamı, Nazım Hikmet’in annesi Celile sahnede.

 

 

-Kuşlar

17 Temmuz Pazar / Semaver Kumpanya

Biletix.com

Semaver Kumpanya’nın yeni Kuşlar yorumu, komedyanın özünde bulunan taşlama, doğaçlama, satirik tavır, müzik ve dans kullanımı gibi unsurları, bize ait geleneksel komedi türlerindeki karşılıklarıyla yeniden ele alıyor.

 

 

-Seninle Evlenir miyim?

18 Temmuz Pazartesi / Bu Tiyatro

Biletix.com

Haldun Dormen süpervizörlüğünde sahnelenen, Şebnem Özinal ve Yosi Mizrahi’nin rol aldığı, ilişkileri konu alan, ödüllü komedi. Birbirlerinden çok farklı iki kişinin rastlantılar ile başlayan, evliliğe kadar giden komik ilişkisi sahnede.

 

-İkinin Biri

19 Temmuz Salı / Tiyatro Sahtekârlar

Biletix.com

Muhafazakar Parti'li bakan yardımcısı Richard Willey, muzır yasasının tartışılacağı toplantı için birkaç geceliğine eşiyle birlikte Westminister Oteli'ne kalmaya gider. Ancak Richard'ın bu iş gezisi sırasında planladığı başka şeyler vardır. 

 

 

-Erkek Aklı-Oksimoron

20 Temmuz Çarşamba / Tiyatro Yeniden

Biletix.com

Emre Karayel, uzunca seneler rol aldığı "Bir Kadın Bir Erkek"in ardından, stand up tadındaki “Erkek Aklı-Oksimoron” adlı oyunuyla kadınları anlama çabasına devam ediyor.

 

 

-Ahmed Arif-Şahdamarım

21 Temmuz Perşembe / Dostlar Tiyatrosu

Biletix.com

Büyük ozan Ahmed Arif'in ölümünün 30'uncu yılında, Dostlar Tiyatrosu onun değerli anısına bir armağan sunmak istedi. Genco Erkal, Ahmed Arif'in şiir, söyleşi ve mektuplarından yola çıkarak 'Şahdamarım' adlı bir müzikli gösteri düzenledi.

 

-Gomidas

22 Temmuz Cuma / Yolcu Tiyatro

Mobilet.com

1915’te Ermeni aydınlarla birlikte İstanbul’dan sürülüşünün ardından hayatının son 18 yılını sessizliğe gömülerek geçirdiği akıl hastanesinde geçiren Gomidas Vartabed’in hikayesi. Hikâyeyi Gomidas’ın ağzından dinlerken 40 kişilik topluluğuyla Lusavoriç Korosu karaktere eşlik ediyor.

 


ARŞİV