Parklarda Caz Havası

Parklarda Caz kapsamında Fenerbahçe Parkı ve Khalkedon Sahne'de ücretsiz konserler verildi. Farklı yaş gruplarından insanların katıldığı etkinlikte; kediler, köpekler ve insanlar hep birlikte 'Caz konserleri' dinledi.

13 Temmuz 2018 - 14:50

Sıla TANRIVERDİ

İKSV tarafından düzenlenen 25. İstanbul Caz Festivali kapsamında, 8 Temmuz Pazar günü Fenerbahçe Parkı ve Khalkedon Sahne'de ücretsiz Caz konserleri verildi. Fenerbahçe Park sahnesinde Portrait and a Dream, JmH, The Kites, Koffie grupları yer alırken; Khalkedon Sahne'deyse Nar, Pelin Güneş Quartet, Art Blakey Tribute Band grupları yer aldı, ardından La La Land filminin ücretsiz gösterimi yapıldı. Gazete Kadıköy olarak 'Parklarda Caz' etkinliğine katılan insanlardan görüş aldık.

“BURADA MÜZİK DİNLEYEBİLMEK KEYİFLİ”

Etkinlikte görevli olan ve İKSV’nin bulabildiği tüm etkinliklerinde görevli olmaya çalıştığını söyleyen Aşya Layla Boğusyan: “Benim için burada çalışmak son derece keyifli. İnsanlarla iç içe olmayı seviyorum. Sanatın fazla desteklenmediği bir ülkede İKSV gibi sanata destek olan bir kuruluşta yer almak benim için önemli. Kamusal bir alanda olması, biletsiz bir etkinlik olması, herkes erişebileceği için çok güzel” dedi.

Fenerbahçe Parkı’na eşi, çocuğu ve köpeğiyle gelen Ezgi Ergen: “Bu etkinliği internette gezinirken gördüm, eşim de İKSV'de çalışıyor. Parkta etkinliğin olması müthiş bir şey. Hem çocuğumuzla hem de köpeğimizle birlikte geldik. Bütün günü burada geçirmek ve de iyi müzik dinleyebiliyor olmak çok keyifli” dedi.

Balıkesir’den oğlunu eşiyle birlikte ziyarete gelen Akif Ovacık ise düşüncelerini şöyle anlattı: “Eşimle Fenerbahçe Parkı'nı dolaşırken çalışan arkadaşlarımızın bize tesadüfen vermiş oldukları broşür ile bu etkinliğe katıldık. Buraya gelmeden önce 'Keşke böyle bir program denk gelse de Caz Festivali'ne katılsak' diyorduk. Memnun olduk. Caz sevdiğimiz bir müzik türü, Balıkesir'de böyle faaliyetler olmuyor ama burada olması çok güzel. Devamının olmasını diliyoruz.”


ARŞİV