Plaklar üçüncü kez nostaljiye dönüyor

Bugün başlayan ve yarın sona erecek olan Türkiye'nin en büyük plak buluşması 3. Kadıköy Plak Günleri’nin ilk gününde, plak müdavimleri buluştu. Gün boyu taş plaklardan nağmelerin yükseldiği etkinlikte taş plak döneminin efsane ismi Müzeyyen Senar’ın 100. yaşı da kutlandı

08 Eylül 2018 - 17:27

Kadıköy Belediyesi tarafından bu sene üçüncüsü yapılan ‘’Kadıköy Plak Günleri’’ başladı. 8 Eylül Cumartesi günü saat 12.00’de kapılarını açan etkinliğin adresi, diğer senelerde olduğu gibi bu yıl da Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesi oldu. Bu yılki Plak Günleri’nde ilk etkinlik saat 13.00’teki açılışta 70-80’ler Türkçe Pop plaklarının çalınması oldu. Hemen ardından da plaklardan 70-80’ler yabancı pop şarkıları çalındı.

Saatler 15.00’i gösterdiğinde ise “Radyocular Plakları Anlatıyor”  başlıklı bir söyleşi gerçekleştirildi. Bu söyleşide radyocu Gülşah Güray’ın moderatörlüğünde müzik yazarları Kanat Atkaya Ve Çağlan Tekil, plak dünyasına dair bilgiler paylaştılar. Bu söyleşinin ardından da ‘’Oldies But Goldies’’ başlığı altında eski ama eskimeyen şarkılar çalındı.

Aniden bastıran yoğun yağmur altında kısa bir konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy Belediyesi'nin ana sloganının ‘geçmişten geleceğe Kadıköy’ olduğunu belirterek, ‘’Aslında biz geçmişteki iyi şeyleri anarken, bu bizim gelecek yolumuzu da aydınlatıyor. Müzik bizim hafızamız bizi güçlendiriyor, bizi besliyor. Müzik devam ettiği müddetçe gelecek geçmişten daha iyi olacaktır. Hepinize müzikli günler diliyorum’’ dedi.

SENAR PLAKLARI…

Akşam vakitlerinde ise 3. Kadıköy Plak Günleri’nin bu seneki teması olan Müzeyyen Senar’ın sesinden Türk Sanat Müziği’nin güzide eserleri doldurdu alanı. 2016 yılında düzenlenen ilk etkinlikte Zeki Müren ve Neşet Ertaş, geçen seneki ikinci etkinliğinde ise Fikret Kızılok anılmıştı. Plak günleri bu yıl 2015 yılında hayatını kaybeden Müzeyyen Senar’ın 100’üncü yaşını kutluyor. Senar plaklarının döndüğü etkinlik alanında, Senar’ın 1967 model Anadol marka arabası ile kendi üzerine kayıtlı ruhsatı da yer aldı. Etkinliğin ilk günü saat 20:00‘de başlayan Gözyaşı Çetesi grubunun konseriyle sona erecek. 

PLAKSEVENLER BURADA!

Plak müdavimlerinin buluştuğu Kadıköy Plak Günleri’nde, başta Kadıköy olmak üzere tüm İstanbul’un önemli plakçıları stant açtı. Etkinliğe katılanlar da hem plak alışverişi yapma hem de plakla ilgili söyleşi ve imza günlerine katılma fırsatı buldu.

BABA ZULA SAHNEDE OLACAK

Plak Günleri’nin ikinci ve son günü olan yarın ise (9 Eylül Pazar) etkinlikler yine öğlen 12.00’de Fransızca şarkılar (chanson) ile jazz ve blues tınılarıyla başlayacak. Öğleden sonraki saatlerde ise tempo biraz daha yükselerek, reggae, ındie, alternative, post punk, classic rock, progressive, psychedelic rock ve elektronik türlerde plaklar dinleyiciye sunulacak. Plak Günleri, saat 20:00’de başlayacak olan Baba Zula konseriyle kapanışı yapacak.

Ayrıntılı bilgiye http://plakadikoy.kadikoy.bel.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.


ARŞİV