Raşit Kara Şiir Yarışması başvuruları başladı

Şiir, makale, öykü çalışmalarıyla ürün vermiş, tek başına bir ‘çevre kuruluşu’ olarak çalışmış Raşit Kara adına düzenlenen şiir yarışmasına başvurular başladı.

14 Aralık 2011 - 14:47

Şair-yazar Raşit Kara, 22 Temmuz 2008’de kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Ancak o güne kadar hep çalıştı, üretti. Roc, Güzel İnsan, Bedestan ve Zara adlı şiir kitapları; makalelerinin toplandığı Filizkıranlar ve Medeniyete Yürüyüş adlı kitapları bulunan Raşit Kara ayrıca, Kınalı isimli şiiriyle Türkiye Şairler Derneği'nin düzenlediği şiir yarışmasında ikinci oldu. Nisan 2008'de de Yakın Yüreğimi Sevmesin Bir Daha (şiir), Niko'nun Şapkası (öykü) adlı kitapları yayımlandı. Çevreciliği ağır basan, atletizmde ferdi lisanslı bir sporcu olan Kara, Türkiye Masterlar Derneği'nin Ankara'da düzenlediği Atletizm yarışmasında Türkiye ikincisi oldu. Yıllarca İstanbul'da el ilanları dağıtarak Yere Tükürmeme kampanyasını yürüttü. Bu amaçla İstanbul-Taksim'den başlayarak 13 günde Ankara'ya kadar yürüdü. Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret ederek çiçek bıraktı, sonrasında Meclis, Cumhurbaşkanlığı, Kültür Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı kapılarını zorladı. Yetkililer kendisine yasayı çıkaracaklarına dair söz verdi ve gerçekten bir süre sonra yasa çıkarıldı.

Şiir, makale, öykü çalışmalarıyla ürün veren ve tek başına bir Çevre Kuruluşu olan Raşit Kara; evli ve dört çocuk babasıydı ve Kınalıada'da yaşamaktaydı.
 
YENİ ŞAİRLER ARANIYOR
 
Kar Dergisi ve Raşit Kara ailesi adına kızı Türkan Kara, şairin ölümünden beri onun adını taşıyan bir şiir yarışması düzenliyor. 2012 Raşit Kara Şiir Yarışması’na başvurular başladı ve 10 Haziran’a kadar devam edecek. Daha önce ödül almamış ve hiç yayınlanmamış şiirlerin ödüllendirileceği yarışmanın sonuçları, 21 Temmuz’da Kınalıada’da yapılacak olan anma gecesinde açıklanacak. Başvuru koşulları ve ayrıntılı bilgi için: [email protected] ya da 0535 768 90 21 / (0216) 290 11 44 – 290 11 45

ARŞİV