‘Renkler Cumhuriyeti', CKM'de

Kadıköy Belediyesi’nin Fikirtepe Eğitim ve Sosyal Destekleme Merkezi’nin (ESDEM) çocuklar için açtığı etüt programlarında eğitim alan çocuklar ve ebeveynleri Tiyatro Çisenti’nin sahnelediği...

08 Şubat 2011 - 16:19

Renklerin gizemli dünyasında eğlence ve sürprizlerle dolu bir macerayı anlatan “Renkler Cumhuriyeti”. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde 3 Şubat 2011 Perşembe günü çocuklarla buluştu. Kadıköy Belediyesi’nin Fikirtepe Eğitim ve Sosyal Destekleme Merkezi’nin (ESDEM) çocuklar için açtığı etüt programlarında eğitim alan çocuklar ve ebeveynleri Tiyatro Çisenti’nin sahnelediği “Renkler Cumhuriyeti”nde güzel bir gün geçirdi.
Caddebostan Kültür Merkezi’nin A Salonu’nda sunulan oyunu sadece çocukların değil erişkinlerin de büyük bir zevkle izlediği gözlendi. Sade bir anlatımla önemli imgelemelerin aktarıldığı oyun sırasında birçoğu hayatında ilk defa tiyatroyla tanışan çocukların oldukça heyecanlı olduğu görüldü.

DEMOKRASİ BİLİNCİ ve CUMHURİYET SEVGİSİ AŞILANIYOR

Enver Aysever’in 1998 yılında yazdığı oyun, Renkler Krallığı’nda geçiyor. Ülkeye Kral olmaya çalışan Kötü Kalpli Sihirbaza karşı verilen mücadeleyi anlatan oyunda Krallıktan Cumhuriyete geçiş, sürprizlerle birlikte eğitici ve eğlendirici bir dille aktarılıyor.

OYUN 10 ve 11 ŞUBAT’TA GENE SAHNEDE

Yönetmenliğini Ünsal Sicilli, Müzikleri Caner Anar'a, dekor ve kostüm tasarımı Şirin Dağtekin'e, koreografi İpek Değer'e ait olan oyunda Umut Altunordu, Bilsev Anar, Özkan Ayalp, Gökhan Daldık, Aylin El, Mustafa Ergin ve Zeynep Uçucu başarılı performanslarıyla bol bol alkış alıyor.
10 Şubat 2011 Perşembe ile 11 Şubat 2011 Cuma günü Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezleri için ücretsiz olarak gene sahnelenecek olan oyunun her iki gösterimi Caddebostan Kültür Merkezi’nde saat 15.00’de başlayacak

C.Can YÜKSEL
 


ARŞİV