Ressam Kaynak'ın tabloları Yoğurtçu'da

Ressam Tülin Kaynak’ın özel eserleri Tasarım Parkı koleksiyonuna alındı

29 Şubat 2024 - 10:18

Sanatın iyileştirici gücünü eserlerine yansıtan sanatçı Tülin Kaynak’ın “Derinlikler” sergisinden en beğenilen eserleri, Tasarım Parkı koleksiyonuna alındı. 

Kültür, sanat ve yaratıcılığın buluşma noktası olan Yoğurtçu’daki Tasarım Parkı, eserleri daha önce New York, Paris, Tokyo, Forli ve Venedik’in aralarında bulunduğu uluslararası ve ulusal 30’a yakın karma ve 15 kişisel sergi ve müzede yer alan Kaynak’ın en özel eserlerine galerisinde yer veriyor. Kaynak “Derinlikler” sergisinde yer alan eserlerinin içeriği ile ilgili olarak, “Yaratıcılığı nasıl anlatabilirim..Benim dünyadan kopuşumdur resim. Her gün beynimin yarattıklarını resmederim. Bir soru ile hayat birikimi, hayaller ve tüm sanat yaşamı nasıl anlatılabilir?” diyor.

Mayıs 2022’den Temmuz 2022’ye kadar Binbirdirek Sarnıcı’nda sergilenen “Derinlikler” sergisi, Tasarım Parkı kurucusu, Yüksek İçmimar Nursema Öztürk aracılığıyla gerçekleştirilen organizasyonla  Aralık 2022- Ocak 2023 arasında bir ay boyunca Tasarım Parkı’nda sanatseverlerle buluştu. Öztürk, “Bu sergi beni çok derinden etkiledi. Eserlerde kullanılan renkler, imgeler hayranlık uyandırıcı ve ilham verici. Tülin Hanım üretmeye devam ediyor ve üretkenliğini de kullandığı renklerle tuvallerine yansıtıyor. Kendisinin eserlerini anlatmak bizi her zaman çok mutlu ediyor. Sergiyi Binbirdirek Sarnıcı’nda ziyaret ettikten sonra biz de mutlaka Tasarım Parkı’na bu eserleri taşımalıyız ve koleksiyonumuza bu nadide eserleri dahil etmeliyiz diye düşündüm. Bu nedenle ilk serginin ardından kalan tüm eserlerin satın alımını gerçekleştirdik. Tasarım Parkı’nın alt galerisinde sergilediğimiz özel eserler için mekanlarına sanatsal bir dokunuşta bulunmak isteyen sanatsever dostlarımızdan, şirket binalarının duvarlarını, otel lobilerini birbirinden kıymetli eserler ile zenginleştirmek isteyen yetkililerden yoğun talep alıyor ve bu talepleri karşılama konusunda elimizden gelen desteği sağlıyoruz.” dedi.


ARŞİV