Rock severler Bostancı'ya!

Rock müziğin iki sevilen grubu Mor ve Ötesi ile maNga, tarihlerinde ilk kez yalnızca kendilerinin yer aldığı bir konserde biraraya geliyor.

15 Aralık 2010 - 14:11


Son yıllarda ürettikleri müzikler ve elde ettikleri sayısız başarılarıyla ülkenin rock sahnesinin lider isimleri olan maNga ile Mor ve Ötesi, aylar sonra verecekleri ilk İstanbul konserinde dinleyicileriyle Bostancı Gösteri Merkezi’nde buluşuyor.
19 Aralık Pazar günü gerçekleşecek konser için Bostancı Gösteri Merkezi’nin kapıları saat 16.30’da açılacak. maNga saat 18.00’de sahnede olacak ve şarkılarını sevenleri için söyleyecek. maNga’nın ardından Mor ve Ötesi saat 20.00’den itibaren rock müziğin ruhuna uygun muhalif bir tavırla bestelediği şarkılarını seslendirecek.
2001 sonlarına doğru kurulan maNga grubu; vokalde Ferman Akgül, gitarda Yağmur Sarıgül, basgitarda Cem Bahtiyar, davulda Özgür Can Öney ve turntableda Efe Yılmaz’dan oluşuyor.
Tarz olarak “nu metal” ve “hardcore” akımını benimseyen grubun iki albümü bulunuyor.
“We could be the same” adlı şarkı ile 55.Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil eden maNga, 29 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleşen final gecesinde başarılı bir performans sergileyerek yarışmayı 2. olarak tamamladı. Türkiye’ye ilk kez ikinciliği kazandıran maNga, Türkiye’nin ikinci en büyük başarısını elde etmiş oldu.
Mor ve Ötesi 1995 yılının ocak ayında kuruldu. Kendi bestelerinden oluşan ilk albümü Şehir, 1996 Haziranı’nda çıktı. Bırak Zaman Aksın adlı ikinci albüm 1999'un mart ayında yayımlandı. Üçüncü albüm Gül Kendine’nin ardından 2002'nin nisan ayında Mor ve Ötesi altı şehri kapsayan ilk Türkiye turnesine çıktı. 2003 yılında grubun bestelediği ve Türkiye’nin önde gelen müzisyenleriyle seslendirdiği "Savaşa Hiç Gerek Yok" adlı şarkı, savaş karşıtı hareketin marşlarından biri oldu ve Ankara'da yüz bin kişiyle birlikte söylendi. 2004 yılının nisan ayı sonunda Dünya Yalan Söylüyor albümü yayımlandı. Büyük Düşler albümü 9 Mayıs 2006'da çıktı. Powerturk televizyonu tarafından düzenlenen Müzik Ödülleri 2008’de ‘Yılın En İyi Grubu’ seçilen Mor ve ötesi, son albümü Masumiyetin Ziyan Olmaz’ı 2010 yılının mayıs ayında çıkardı.
www.bgmonline.net


 


ARŞİV