Rus müzisyen Bostancı’ya geliyor

Piyanist, davulcu ve besteci Evgeny Grinko, bir kez daha Türkiye’ye konuk oluyor

26 Şubat 2019 - 15:32

18 milyon tıklanma ile sosyal medyanın en çok izlenen videolarından olan “Valse” şarkısını yaratarak ünlenen Rus müzisyen Evgeny Grinko, geçen yaz üçüncü albümü  ‘Tiny Mouse Tales’i yayınladı. Bu albümün tanıtımı kapsamında turneye çıkan ve pek çok ülkeyi ziyaret eden sanatçı, rotasını bir kez daha Türkiye’ye çevirdi. Ankara, Antep, Kayseri gibi kentlerde Türkiyeli seyircisiyle buluşmakta olan Grinko, ilk kez Kadıköy’de de konser verecek. 5 Mart’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde sevenleriyle buluşacak.

MÜZİK EĞİTİMİ ALMADI

Moskova’nın yakınında Zhukovsky adlı küçük ve sakin bir banliyöden adını tüm dünyaya duyuran Grinko, hiç müzik eğitimi almayan bir müzisyen. “Müzik bir peri masalı, farklı bir dünya. İyi müzik, insanları daha iyi yapar. Müzik yaparken hayal gücüm çok uzaklara, farklı yerlere gidiyor; var olmayan şehirlere, hiç yaşamadığım uzak zamanlara…” diyen Grinko; Cinematic Melodies ve Winter Sunshine isimli albümleriyle kazandığı ünü, Vals şarkısıyla pekiştirdi. 2015’te yayımlanan “Silent Like Water” adlı kısa albümünün kayıtlarını İstanbul’da gerçekleştirdi.

Ülkemizde çok sayıda hayranı olan Grinko, ilk kez 2013 yılı kışında Türkiye’ye geldi.   GOLD’n’Strings serisi kapsamında ilk Türkiye konserini Taksim’de veren Grinko ve 5 kişilik müzik grubu, ilerleyen günlerde İstanbul’u gezmiş ve Kadıköy’e de gelmişti. Süreyya Operası’nı ziyaret eden genç piyanist, tekrar Türkiye’ye gelmek istediğini söylemişti.


ARŞİV