Sadako'nun hayalini gerçekleştirecekler!

Hiroşima’ya atılan atom bombasının yıldönümü olan 6 Ağustos’ta, çocuklar Oyuncak Müzesi’nde buluşup dünya barışı için kâğıttan turna kuşları yapacaklar.

04 Ağustos 2011 - 14:08

İstanbul Oyuncak Müzesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Sadako Sasaki’yi unutmayacak! Hiroşima’ya atılan atom bombasının yıl dönümü olan 6 Ağustos tarihinde Sadako Sasaki’nin tamamlayamadığı turna kuşları, dünya barışı için İstanbul Oyuncak Müzesi’nden yedinci kez havalanacak…
Japonya ve Türkiye’den çocukların biraraya geldikleri bu anlamlı günde Türkiyeli çocuklar Japonya’nın geleneksel sanatı olan origami yapımını öğrenecekler. Turna kuşu şeklinde yapılmış origamiler, çocuklar tarafından boyanacak ve barış mesajları ile renklenecekler.
12 yaşına geldiğinde Hiroşima’ya atılan atom bombasından dolayı hastalanarak yatağa düşen Sadako Sasaki, bir Japon inancına göre kâğıttan 1000 turna kuşu yaparsa dileğinin gerçek olacağına ve iyileşip tekrar eskisi gibi oyuncaklarıyla oynayacağına inanmaktaydı. Sasaki hayata gözlerini yumduğunda yatağının başucunda kağıtlardan yaptığı 646 turna kuşu durmaktaydı!.. Her yıl dünyanın farklı yerlerinde Sadako Sasaki’nin tamamlayamadığı rengârenk turna kuşlarını katlayan çocuklar dünyaya barış mesajı veriyor. İstanbul Oyuncak Müzesi ise, açıldığı ilk yıldan beri Sadako Sasaki’nin anısına düzenlenen turna kuşu etkinliğine ev sahipliği yapıyor.
Ücretsiz olarak tüm çocukların katılımına açık olan kağıttan turna kuşu yapma ve boyama etkinliği 6 Ağustos Cumartesi günü 16.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.


Tel: 0216 359 45 50–51


 


ARŞİV