Sahne dayanışmanın!

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı, deprem bölgesindeki tiyatro topluluklarına sahnelerini açıyor. Depremden etkilenen şehirlerdeki tiyatrolar, oyunlarını İstanbul’da 26-30 Mart’ta ücretsiz olarak sahneleyecek

24 Mart 2023 - 12:07

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı, deprem bölgesindeki tiyatro topluluklarını İstanbul’da ağırlayacak. Tiyatro Kooperatifi önerisiyle başlatılan proje kapsamında 26-30 Mart tarihleri arasında depremden etkilenen illerdeki tiyatro ekiplerine de ücretsiz sahne sağlanacak ve kültür merkezlerinin sahnelerindeki perdeler depremzede tiyatro sanatçıları için açılacak. Dünya Tiyatro Günü’nde, 5’i yetişkin, 3’ü çocuk oyunu olmak üzere toplam 8 oyunun sahneleneceği proje yıl boyu devam edecek.

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı’nın dayanışma projesi tiyatro topluluklarıyla sınırlı değil. Proje kapsamında dünyaca ünlü Antakya Medeniyetler Korosu ve Hatay Akademi Orkestrası da İstanbul’da sahne alacak. “Dayanışmanın Müziği” projesinin ilk konseri İBB Orkestraları ile Antakya Medeniyetler Korosu 31 Mart Cuma akşamı saat 21.00’de, ikinci konseri İBB Orkestraları ile Hatay Akademi Orkestrası 1 Nisan Cumartesi akşamı saat 21.00’de Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda gerçekleşecek.

DEPREMDE ÖLEN SANATÇILAR ANILACAK

 “Dayanışmanın Müziği” projesiyle, yaşanan felaketin ardından depremde kaybettiğimiz Hatay Akademi Orkestrası müzisyenleri Büşra Kırkıcı Zateri, Cansu Çilingir, Abdurrahman Düzgün ve Ali Yılmaz, Antakya Medeniyetler Korosu üyeleri Mehmet Özdemir, Gizem Dönmez, Hakan Samsunlu, Pınar Aksoy, Fatma Çevik, Müge Mimaroğlu ve Ahmet Fehmi Ayaz anılacak.

Konserin ücretsiz davetiyeleri, İBB Kültür Sanat sosyal medya hesaplarında duyurulmasının ardından, Radar İstanbul uygulaması üzerinden temin edilebilecek. Oyun ise İBB Kültür Sanat sosyal medya hesapları ve www.kultursanat.istanbul adresinden ulaşılabilir.

 


ARŞİV