Sahnede ‘Prömiyer Partisi’ veriyorlar!

Çalışma hayatlarını tiyatro ile anlamlandıran tiyatro sevdalılarından oluşan ‘piyesahne’ ekibi, yeni oyunları ‘Prömiyer Partisi’ni sezon boyunca Kadıköy sahnelerinde seyirciyle buluşturacak

19 Aralık 2018 - 12:18

Bundan 4 sene önce biraraya gelen, çalışma hayatlarını tiyatro ile anlamlandıran ve sahne tozunun etkisiyle bu alanda da profesyonelleşme yolunu seçen tiyatro sevdalılarından oluşan ‘piyesahne’ adlı tiyatro ekibi, yeni oyunlarıyla seyirci karşısında.

Ekip; Devlet Tiyatrosu sanatçısı Şahin Ergüney yönetiminde, çoğu farklı sektörlerde deneyimli, profesyonel iş hayatında çalışan ve aynı zamanda profesyonel oyunculuk eğitimleriyle tiyatroda da profesyonelleşmeyi hedefleyen 4 kadın, 4 erkek oyuncu, bir sahne/dekor tasarımcısı, ses/ışık teknisyeni ve dekordan sorumlu 2 kişilik teknik ekipten oluşuyor.

Ekip üyesi, oyuncu Selim Yener, “Misyonumuz, - Hamlet’in de söylediği gibi-, ‘dünyaya bir ayna tutmak, iyilerin iyiliklerini, kötülerin kötülüklerini göstermek, çağımızın ne olup ne olmadığını ortaya koymak… Tiyatroya gönül vermiş, yoğun iş hayatı temposu ve kolay olmayan şartlar altında tiyatroya zaman ayıran, sahnesi bulunmayan ancak üyesi olduğumuz Kadıköy Tiyatroları Platformu aracılığıyla Kadıköy Belediyesi’nin desteğini alan bir ekip olarak elimizden geldiğince bu alanda kendimizi geliştirip daha çok seyirciye ulaşmaya çalışıyoruz” diyor.

Ekibin, 2014~2016 sezonunda Duru Tiyatro’da sahneledikleri “Şimdi Olmaz Sevgilim” oyunuyla başlayan sahne macerası; sonraki sezonda “Hangi Oyun?” adlı oyunla devam etti. ‘piyesahne’, yeni sezona ‘Prömiyer Partisi’ isimli yeni oyunla başlıyor. Rus yazar Valentin Krasnogorov’un yazdığı, kara komedi türündeki oyunun prömiyeri 9 Aralık’ta Akasya Kültür Sanat’da yapıldı. Oyun, 23 Aralık’ta Kozyatağı Kültür Merkezi, 12 Ocak’ta Akasya Kültür Sanat, 13 Ocak’ta Caddebostan Kültür Merkezi ve 23 Şubat’ta da Barış Manço Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

www.piyesahne.com


ARŞİV