Sahnede savaşa karşıtı teknoloji!

Yolcu Tiyatro “Kapıların Dışında” adlı oyunuyla 5 Ekim Cumartesi saat 20.30’da Kozyatağı Kültür Merkezinde) sezonu açıyor.

04 Ekim 2013 - 09:16
Yolcu Tiyatro seyirciyle ilk buluşmasında, tiyatro tarihinin en güçlü savaş karşıtı oyunlarından “Kapıların Dışında” adlı oyununu, dijital 3D mapping teknolojisini kullanarak sahneleyecek.
Animasyonlarla gerçek oyuncuların iç içe geçtiği oyunda, dijital teknoloji bir fon olarak değil, oyunun bir parçası olarak kullanılıyor. Oyuncuların, animasyonlar ile interaktif olarak sürekli iletişim halinde oldukları oyun, seyircilere bugüne kadar tiyatro sahnesinde yaşamadıkları farklı bir deneyim yaşatıyor.
Savaşın birey üzerindeki yıkıcı etkisinin anlatıldığı “Kapıların Dışında” oyununda, ruhsal ve fiziksel yaralarla savaştan yurduna dönen bir askerin, döndüğünde hiçbir şeyi eskisi gibi bulamamasının hikâyesi anlatılıyor.
Yolcu Tiyatro “Kapıların Dışında” adlı oyunuyla 5 Ekim Cumartesi saat 20.30’da Kozyatağı Kültür Merkezinde (KOZZY) sezonu açıyor.
Yönetmenliğini Ersin Umut Güler’in üstlendiği oyunun oyuncu kadrosunda Cenk Dost Verdi, Müzeyyen Durgun, Yasemin Ertorun ve Ersin Umut Güler yer alıyor. 
Yolcu Tiyatro çalışmalarına 2012 yılının ikinci yarısında başladı. Provalarına 2012 yılının son aylarında başlayan Yolcu Tiyatro'nun sahne üstü yaratıcı kadrosu, konservatuvar ve güzel sanatlar fakültelerinden mezun olmuş olan sanatçılardan oluşuyor. Yolcu Tiyatro mart ayında İstanbul’da ilk oyununun prömiyerini yaptıktan sonra oyunlarını İstanbul, Ankara ve Eskişehir’de oynadı.

ARŞİV