Sahnede 'Velayet' mücadelesi

Prömiyeri Kadıköy’de yapılacak olan ‘Velayet’ oyunu, çocuklarının velayeti için mücadele eden kadınları anlatıyor

06 Mart 2024 - 10:52

Kadıköy merkezli Alfa Sanat’ın bu sezon sahneye koyduğu “Velayet” adlı oyunu, 9 Mart Cumartesi günü Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde ilk gösterimini gerçekleştirecek.

Toplumsal cinsiyet, kimlik eşitliği gibi temalar odaklı olarak 2021 yılından beri Merdivenköy’de sanat üretimi yapan Alfa Sanat, yurtdışından bir oyunu Türkiye’ye taşıyor. Ekip, Britanya’nın ilk eşcinsel temelli tiyatro ekibi olan Sweatshop Theatre Company’nin Care and Control adlı oyununun Türkiye prömiyerini gerçekleştiriyor. İlk gösterimi 1977 yılında Action Space’de gerçekleştirilen, Michelene Wandor’un kaleme aldığı oyunu,  Batuhan Yiğit Atagül ‘Velayet’ başlığıyla Türkçeleştirdi. Velayet davalarındaki lezbiyenleri konu alan sosyal gerçekçi bir eser olan oyunda, lezbiyenliğin çocuklara zararlı olduğu iddiasıyla çocuklarının velayeti için başlatılan davalarda annelerin yaşadığı sorunlar gözler önüne seriliyor. Oyuncu Müge Saut’un yönettiği oyunun dramaturgluğunu Duygu Aydın, yönetmen yardımcılığını Berat Beyoğlu ve reji asistanlığını İllia Gül üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Meltem Berber, Elif Asmen Arslangörür, Damla Benuğur, Yusuf Mahmut Çitil ve Batuhan Yiğit Atagül bulunuyor. 

Oyun,  15 Mart Cuma akşamı saat 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde ve 22 Mart Cuma akşamı saat 20.30’da Kadıköy Altkat Sanat’ta sahnelenecek.



 


ARŞİV