Multidisipliner sanatçı Lukas Dikran Şarklı’nın dijital çizimlerinden oluşan serginin küratörlüğünü sanat tarihçisi Mina Yaşar üstleniyor. Sergide yer alan dijital portre ve otoportre çalışmaları, 21. yüzyılda yeni medya sanatının sunduğu olanaklar, sanatçının çalışma alanlarının dönüşümü ve dijitalleşmenin sanat üzerindeki etkileri gibi konulara dair düşünsel bir zemin sunuyor.
Sergi, dijitalleşmenin etkisiyle sanatçıların ve zanaatkârların üretim süreçlerinin yapay zekâ tarafından devralınma olasılığını sorguluyor. Ayrıca, teknolojik araçlarla geçirilen yoğun zamanın insanları doğadan kopardığı ve renkleri unutmaya başladığımız bir dünyaya dikkat çekiyor. Bu bağlamda, fantastik temsiller aracılığıyla doğa ve insan arasındaki bağa dair farklı bir bakış açısı öneriyor. Sergide yer alan Robotlar serisi, sanat tarihinin klasik dönemlerinde kitap sayfalarında ölümsüzleşen portrelerin, gelecekte yapay zekâ tarafından üretilmiş robot portreleriyle yer değiştirme ihtimaline dair spekülatif bir tartışma sunuyor.
Sanat ve tasarım mezunu bir sanatçının tuval yerine dijital piksel kullanarak elde edebileceği sınırsız görsel işten ve bu işleri kullanabileceği tasarım ve yeni medya alanlarına, Lukas Dikran Şarklı’nın kendi mesleki gelişimi üzerinden bir örnek sağlıyor.
Hafta içi yalnızca öğrencilere ve okul çalışanlarına açık olan sergi 11 Ocak Cumartesi günü 12.00-18.00 saatleri arasında halka açılacak.