Şairden düzyazı kitabı

Kadıköylü şair Salih Bolat bu kez  düzyazılarını kitaplaştırdı

06 Nisan 2021 - 10:19

Şair-akademisyen Salih Bolat, yeni kitabıyla okurları karşısına çıktı. Varlık Yayınları’ndan yayınlanan “Gittikçe Yakın” başlıklı kitap, yazarın son yıllarda kaleme aldığı düz yazılarından oluşuyor.

Bolat,  “Yakın Okumalar” ve “Yakın Düşünceler” adlı iki bölümden oluşan kitapta; Behçet Necatigil, Melih Cevdet Anday, İlhan Berk, Attilâ İlhan, Edip Cansever, Gülten Akın, Arif Damar, Enver Gökçe, Hasan Hüseyin, Metin Altıok, Behçet Aysan, küçük İskender, Oruç Aruoba, Hüseyin Ferhad, Adnan Azar gibi şairleri, Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Muzaffer İlhan Erdost gibi yazarları mercek altına alıyor.

Salih Bolat, kitapta  edebî figürler hakkında –anılardan, tanıklıklardan beslenen– eleştirel denemeler haricinde; günlük hayat, yalnızlık, aşk, trenler ve garlar, ağaçlar, çocuk edebiyatı, ağlamak, yemek kültürü, kitabevleri, intihar, direniş, dağlar, umut-umutsuzluk ve pek çok evrensel insanlık durumu da şiirin perspektifinden değerlendiriyor. Oldukça yoğun olarak şiir yazılmasına karşın şiirin estetik ve kültürel arka planıyla ilgili eleştirel çalışmaların eksikliği hissedilen edebiyat dünyasında, Bolat’ın kitabı bu ihtiyaca da cevap veriyor.

Etiketler; salih bolat

ARŞİV