Salgın günlerinde galericilik

Pandemi sebebiyle sanat hayatına online devam eden Bahariye Sanat İstanbul’un yöneticisi Ümit Bayındır Gezgin, “Tüm sanatsal projelerimizi kendi öz kaynaklarımızla gerçekleştirmek zorunda bırakıldık” diyor

11 Aralık 2020 - 03:20

Kadıköy’de 22 yıllık köklü geçmişiyle pek çok sanatçıya ve sergiye ev sahipliği yapan Bahariye Sanat İstanbul, pandemi sürecinde sanattan kopmayan galeriler arasında yer alıyor.  Çeşitli sergiler düzenleyen kurum sanat hayatına online olarak devam ediyor.

Bahariye Sanat İstanbul’un yöneticisi ve aynı zamanda seramik sanatçısı olan Ümit Bayındır Gezgin, 1998 yılında Kadıköy Bahariye’de kurulan sanat galerisinin faaliyetlerini şöyle anlatıyor: “Kurumumuzun bünyesinde Sanat Galerisi ve çeşitli Sanat Atölyeleri bulunuyor. Aynı zamanda Türkiye’nin en uzun soluklu aylık sanat gazetesi olan Sanat Tasarım Gazetesi’ni de çıkartıyoruz. Pandemi dolayısıyla bir süredir yayınımıza internet üzerinden devam ediyoruz. 22 yıllık süreçte galerimiz pek çok sergi ve sanatçıya ev sahipliği yaptığı gibi, Bahariye Sanat Galerisi Yayınları adı altında onlarca sanat kitabını da sanat camiasına kazandırdı. Maalesef sanat galerilerinin teker teker kapandığı bir bölge olan Kadıköy’de, tüm zorluklara rağmen daha uzun yıllar yılmadan faaliyetlerimizi sürdürme gayreti içerisindeyiz.”

“ONLİNE GALERİ HİZMETİ VERİYORUZ”

Salgın sürecinde kurum olarak çok zorluk yaşadıklarını dile getiren Gezgin, “18 Mart’ta yaklaşık altı ay galerimizin kapılarını sanat faaliyetlerine kapatmak durumunda kaldık. Bu süreçte online galericiliği sürdürdük. Şu dönemde ise yarı zamanlı galeri ve online galeri hizmeti veriyoruz” diyor ve şöyle devam ediyor: “Ekonomik olarak çok zorlandığımız bir dönem içerisindeyiz. Ne yazık ki ülkemizde ve küresel bazda gerçekleşen tüm krizlerden doğrudan etkilenen bir sektörüz. Ne Kültür Bakanlığı ne de başka bir kurum tarafından desteklenmedik. Tüm sanatsal projelerimizi kendi öz kaynaklarımızla gerçekleştirmek zorunda bırakıldık. Oysaki hedeflerimiz gerçekleştirebildiklerimizden çok daha büyük.”

HEM GALERİDE HEM ÇEVRİMİÇİ

Bahariye Sanat İstanbul, hem galeride hem de çevrimiçi sergiler düzenlemeye devam ediyor. Rota Uluslararası Karma sergisi 16 Aralık tarihine kadar randevu alarak, maske ve mesafe kurallarına uyarak gezilebilir. 17 Aralık-17 Ocak tarihleri arasında da yılbaşı sebebiyle online olarak düzenlenecek “Küçük İşler Büyük Yorumlar” sergisini galerinin internet sitesinden izlemek mümkün.

http://bahariyesanat.com/

0(532) 741 03 07

İnstagram: bahariye.art.istanbul


ARŞİV