Sanat Meclisi toplandı

Kadıköy Sanat Meclisi ilk toplantısını, birçok sanatçının katılımıyla Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi

06 Mart 2015 - 10:00
Erhan DEMİRTAŞ

29 Ocak’ta sanatçıların oylarıyla oluşturulan Kadıköy Sanat Meclisi, ilk toplantısını 2 Mart Pazartesi günü yaptı. Kadıköy’de, sanat dalları ve sanatçıların yoğunlaşmalarını, hareketliliğini takip etmeyi amaçlayan meclis; yerel sanat politikalarının belirlenmesinde etkin rol almayı, sanatçılar arası işbirliğini ve iletişimi güçlendirmeyi hedefliyor.
Sanat eksenli paylaşım ve tanışıklığa dayalı sosyal iletişim ağları kurmak isteyen Kadıköy Sanat Meclisi’nin düzenlediği toplantının açılış konuşmasında, Sanat Meclisi’nin misyonu hakkında kısa bir bilgi verildi. Meclisin, Kadıköy sınırları içinde yaşayan sanatçıların taleplerini ve isteklerini belediye ile yerel mercilerle müzakere edebilecek, belediye ile eşgüdümlü çalışabilecek, yürütme kuruluna sahip bir mekanizma olduğu belirtilirken, tabandan gelen itirazlara ve isteklere de açık bir oluşum olduğu da dile getirildi.

İLK KARARLAR ALINDI

Sanat Meclisi toplantısından çıkan ilk karar, her ihtiyaca yönelik kurulların oluşmasını gerçekleştirmek olurken, yürütme kurulunun da birkaç guruba bölünmesi ve kurulların şeffaf olması gerektiği belirtildi. Yapılan konuşmalarda, Sanat Meclisi’nin bir ihtiyacın ürünü olduğu vurgulandı, hızlı adımlar atıp belediye ile protokol imzalamak gerektiğinin altı çizildi.
Toplantıda öne çıkan diğer talepler ise şöyle: Sanatçılara ait bir mekânın olması, belediye ile yürütülecek ilişkilerin daha hızlı ve şeffaf ilerlemesi, grafiti için alan açılması, belediyenin atölyelere kira desteği sağlaması ve Kadıköy’de sanat festivalinin düzenlenmesi.
Öne çıkan bir başka talep ise Sanat Meclisi’ndeki sanatçıların kültür merkezlerinde çalışmalar yürütebilmesi oldu.
 
MAHALLE İÇİN ÇALIŞMA
Yeldeğirmeni bölgesinin de kentsel dönüşüm tehlikesi ile karşı karşıya olduğu ifade edilerek, Sanat Meclisi’nin aynı zamanda mahalle için karar alması gerektiği belirtildi.
Toplantıya Kadıköy Belediyesi Kültür Müdürü Simten Gündeş de katıldı. Ayağı yere basan her önerinin yanında olacağını belirten Gündeş,“Burada Son derece güzel bir topluluk var. Katılımcı demokrasiye inanıyoruz. Karar almak uzun bir süre alabilir ama sonuca vardığımızda örnek bir çalışma olacak diye düşünüyorum ”dedi.
Her ayın ilk haftasında toplantı yapma kararı alan Sanat Meclisi, öneri ve projelerini bir dahaki toplantıda dile getirecek. 

ARŞİV