Sanat Parkı açıldı

Ziverbey’deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin yanına yapılan Sanat Parkı törenle açıldı. Böylece ilçedeki toplam park sayısı 108’e ulaşmış oldu.

21 Mart 2014 - 09:02
 
Tutku DİRİ
 
Kadıköy Belediyesi’nin park açılışları devam ediyor. Sırasıyla, Sokullu, Jandarma Er Cemal Tüfekçioğlu, Demokrasi ve Doğa parklarını hizmete açan Kadıköy Belediyesi, son olarak Ziverbey’de Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin yanına yapılan Sanat Parkı’nı törenle hizmete açtı. Parkta düzenlenen törende heykeltıraş Prof. Dr. Rahmi Aksungur tarafından yapılan, tiyatroyu sembolize eden heykelin de açılışı gerçekleştirildi.
16 Mart Pazar günü düzenlenen açılış törenine; Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, usta sanatçı Müjdat Gezen, Prof. Dr. Rahmi Aksungur, CHP Kadıköy adayı Aykurt Nuhoğlu ve mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti.
İlk olarak söz alan sanatçı Müjdat Gezen; “Hem bu parkı hem bu güzel anıtı bize kazandırdığı için Kadıköy’deki komşularımıza, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’e ve görevi büyük bir onurla 20 yıl sonra teslim ettiği CHP Kadıköy adayı Aykurt Nuhoğlu’na da teşekkür ediyorum” dedi. 
Kadıköy Belediyesi olarak yeşil alanları arttırmak için büyük çaba gösterdiklerini söyleyen Başkan Selami Öztürk de “Bundan sonra da nerede 300, 400, 1000 metrekarelik alan bulunursa belediye orayı hemen kamulaştırıp eğer mümkünse muhakkak yeşil alan haline getirmeli. Geçenlerde Acıbadem’de iki ayrı parkı hizmete soktuk. Umuyorum bundan sonra bu daha büyüyerek gelişerek devam edecek” diye konuştu. Kadıköy’de 30 Mart’ta görev süresinin biteceğini belirten Başkan Öztürk, şöyle devam etti:
“Kadıköy’ü; kültüre, sanata, eğitime ve yeşile adım atan, meydanlarında, parklarında, heykelleri bulunan, sokaklarında sanat merkezleri, ister özel, ister kamu galerilerinin açıldığı, özel ve kamu tiyatro salonlarının olduğu bir halde; yani kültürün, sanatın tam anlamıyla İstanbul’da kültür ve sanatın yaşandığı özgür bir ilçe olarak bırakmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sanat Parkı’nın da herkese hayırlı olmasını diliyorum.”
Başkan Öztürk, Sanat Parkı’na, tiyatroyu sembolize eden heykeliyle katkıda bulunan heykeltıraş Prof. Dr. Rahmi Aksungur’a da teşekkür etti. Kadıköy’ün birçok yerinde Aksungur’un ve çalışma arkadaşlarının imzası olan heykellerin sergilendiğini sözlerine ekleyen Başkan Öztürk, Rahmi Aksungur’un heykellerinin Kadıköy’ün güzelliklerine ayrı bir güzellik kattığını vurguladı.
3 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan Sanat Parkı, Kadıköy Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çalışmasıyla kısa zamanda düzenlenerek hizmete açıldı. Sanat Parkı, Kadıköy’ün 108. parkı oldu.

ARŞİV