Sanat ve kariyer bir arada…

Hukuk camiası Funda Döşkaya’nın Kadıköy’de açtığı ilk kişisel sergisinde buluştu.

24 Ekim 2014 - 09:08
Mustafa SÜRMELİ

Hukuk camiası Funda Döşkaya’nın Kadıköy’de açtığı ilk kişisel sergisinde buluştu. İstanbul Anadolu Adliyesi Başsavcı Vekili Ömer Kurtuluş Aksoy, Emekli Kadıköy Başsavcı Vekili Tayfun Balyemez, Savcı İsmet Efe başta olmak üzere hukuk camiasını bir araya getiren sergi ile ilgili konuşan Funda Döşkaya, “Sanat yolculuğumdaki ilk sergimde olumlu eleştiriler almak beni motive etti. Gelecekteki çalışmalarıma da eminim çok katkıda bulunacağını hissediyorum” dedi.Soyut tarzda yaptığı resimlerde renkleri kullanmayı çok sevdiğini söyleyen genç sanatçı genelde renklerin harmonisini oluşturarak içinden geldiği gibi eserler oluşturmaya çalıştığını belirtti.

“Kadıköylüyüm, Kadıköy’ü seviyorum. Memleketim benim. Kadıköy sanatla iç içe ve sanata ilgili bir halkı var” diyen Döşkaya, sergide 52 eserini sanatseverlerin beğenisine sunduğunu ifade etti.

HOCADAN TAM NOT
Resime olan ilgisinin küçük yaşlardan itibaren varolduğunu söyleyen Funda Döşkaya, 2009 yılında dönemin Kadıköy Başsavcı Vekili İsmet Efe’nin düzenlediği resim kurslarına katılarak kendisini geliştirdiğini belirtti.
Savcı İsmet Efe ise öğrencisi Funda Döşkaya’nın ilk kişisel sergisini açma başarısını göstermesinden dolayı kendisinin de gururlandığını ifade ederek, “Harika bir sergi. Çok gururlandım. Kendisini kutluyorum” diye konuştu.
Funda Döşkaya, 1999’da Suadiye Lisesi’nden mezun olduktan sonra Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Makine-Resim-Konstrüksiyon bölümünden 2002 yılında mezun oldu. 2004-2008 yılları arasında çeşitli kurumlarda teknik çizim eğitmenliği yaptı. 2008 yılında Kadıköy Adliyesi’nde memur olarak göreve başladı. 2011 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Döşkaya, halen İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görevini sürdürüyor. Döşkaya daha önce Kadıköy’de iki farklı karma resim sergisine katıldı.

ARŞİV