Sanatçılar Kadıköy için üretecek

Kadıköy Kültür Sanat Derneği’nin bu yıl başlattığı ‘2012 Kadıköy Şiir, Güfte, Fotoğraf ve Karikatür Yarışması’ yoğun katılımla devam ediyor.

03 Ekim 2012 - 15:04
Kadıköy Kültür Sanat Derneği’nin bu yıl başlattığı ‘2012 Kadıköy Şiir, Güfte, Fotoğraf ve Karikatür Yarışması’ yoğun katılımla devam ediyor. Kadıköy kokulu, Kadıköy dokulu eserlerle isteyen herkes yarışmaya katılabilecek.
 
Mustafa SÜRMELİ
 
Kadıköy Kültür Sanat Derneği’nin bu yıl başlattığı “2012 Kadıköy Şiir, Güfte, Fotoğraf ve Karikatür Yarışması”na yoğun başvuru var. Kadıköy’de kültür ve sanat yaşamının önemli bir unsuru haline gelen Dernek, bu yıl Kadıköy’ün dokusunu, kokusunu, yaşamını anlatan eserleri bekliyor. Gazete Kadıköy’ü ziyaret ederek, yarışma ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgi veren Kadıköy Kültür Sanat Derneği Başkanı İnal Aydınoğlu, Genel Sekreter Av. Bahadır Gürer, Yönetim Kurulu Üyeleri Sanatçı Vecdi Yücalan ve Orhan Bahtiyar, 2012 Kadıköy Şiir, Güfte, Fotoğraf ve Karikatür Yarışması’na Kadıköy’ün yanı sıra İstanbul’dan hatta Türkiye genelinden de katılımları kabul ettiklerini belirttiler. Derneğin Genel Sekreteri Av. Bahadır Gürer, “Eserlerde Kadıköy ve Kadıköylünün anlaşılması, hissedilmesi gerekiyor. Özetle eserlerde Kadıköy kokusu hissedilmeli. Sadece Kadıköy’den değil, İstanbul’un pek çok yerinden hatta İstanbul dışından dahi Kadıköy ile ilgili çalışmalar geliyor. Yoğun ilgi var” dedi.
 
SANATÇILAR VE ESERLERİ KALICI HALE GETİRİLECEK
Kadıköylü olmanın çok önemli olduğunu, bunun farkına varmak gerektiğini ifade eden Bahadır Gürer, kişisel değerlerin toplumu besleyecek ve toplumu daha keyifli hale getirecek boyutlara getirilmesinin şart olduğunu, Kadıkö’yle ilgili sevgi, mutluluk ve heyecanların da sanat yoluyla anlatılması gerektiğini vurgulayarak, “Kadıköy Kültür Sanat Derneği işte bu amaçla 2012 yılında böyle bir yarışmayı düzenleme ihtiyacı hissetti. Böylelikle yeteneklerimizi ortaya koyabilir, aynı zamanda kültüre de katkıda bulunmuş oluruz” diye konuştu.
Şiir, fotoğraf, güfte ve karikatür dallarında düzenlenen yarışmaya katılımlar 1 Nisan 2012 itibariyle başladı. 30 Ekim 2012 tarihine kadar katılımlar devam edecek. 1 Kasım-9 Aralık 2012 tarihleri arasında seçici kurullar çalışmaları değerlendirecek. Dereceye girenlere ödülleri, 23 Aralık 2012 tarihinde Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi (CKM)’nde düzenlenecek törenle verilecek. Aynı zamanda açılacak sergide de eserler sergilenecek. Sanatçılar ve eserlerinin yer aldığı bir kitabın da yayınlanması planlanıyor. Böylelikle Kadıköy ile ilgili emek veren kişiler ve eserlerinin kalıcı hale gelmesi hedefleniyor. İlk üç yarışmacıya ödül ve plaketlerin verileceği yarışmanın seçici kurullarında ise ünlü sanatçılar ve uzmanlar yer alıyor.

ARŞİV