Sanatçılar Kadıköy için üretti

Kadıköy Kültür Sanat Derneği'nin Kadıköylülük temalı kültür sanat yarışmasında ödül kazananlar için 23 Aralık Pazar günü CKM'de tören yapılacak.

19 Aralık 2012 - 16:21
Kadıköy Kültür Sanat Derneği'nin Kadıköylülük temalı kültür sanat yarışmasında ödül kazananlar için  23 Aralık Pazar günü CKM'de tören yapılacak.
 
Gökçe UYGUN

Kadıköy Kültür Sanat Derneği (KKS) tarafından  Kadıköylülerin Kadıköy ile ilgilenmelerini, hobilerini, sanat arzularını Kadıköy’le birleştirmeleri amacıyla düzenlenen Kadıköylülük temalı yarışma sonuçlandı. Kadıköy'ü aktif bir kültür-sanat kenti yapabilmek amacı ile 2006 yılında kurulan derneğin Kadıköy ve Kadıköylülük temaları üzerinde gerçekleştirdiği, şiir, güfte, fotoğraf ve karikatür olmak üzere 4 kategorili yarışmaya, Kadıköy'den izler taşıyan başvurdu. Eserlerin son teslim tarihi olan 30 Ekim'e dek Kadıköy’ün yanı sıra İstanbul’dan hatta Türkiye genelinden de katılımlar oldu. Ünlü sanatçılar ve uzmanlardan oluşan Seçici Kurulların 1 Kasım-9 Aralık 2012 tarihleri arasında yaptıkları değerlendirmelerden sonra, sonuçlar 14 Aralık Cuma günü açıklandı. Derneğin internet sitesinden kamuoyu ile paylaşılan sonuçlara göre KKSD 2012 Kadıköy Yarışmaları'nda ödül alanlar şöyle:

 
  • ŞİİR YARIŞMASI
- Birinci :Miyaser Gülşen “Güzel Kadıköy”
- İkinci : Nihat Malkoç “Kadıköy Şehrengizi”
- Üçüncü : Evren Özcan “Khalfabe”
 
  • MANSİYONLAR
- Halenur Kor ”Kadıköy’de Geçmiş Zamana Yolculuk”
- Serap Öz “Kadıköy’ü Sevmek”
- Nedim Uçar “Kadıköy”
 
  • FOTOĞRAF YARIŞMASI
- Birinci : Ahmet Kılınç
- İkinci : Kutlu Altay Kocaova
- Üçüncü : Cüneyt Çelik
 
  • MANSİYONLAR:
- Kutlu Altay Kocaova
 
  • GÜFTE YARIŞMASI
- Birinci : Hanife Atakay “Kadıköy”
- İkinci : Hasan Cemil Şensever “Kadıköy’lü Bir Esmere Vuruldum”
- Üçüncü : Sefer Yürük “Kadıköy’lü Olsaydım”
 
  • MANSİYONLAR:
- Serap Öz “Kadıköy’e Övgü”
 
  • KARİKATÜR YARIŞMASI:
-Karikatür Seçici Kurulu tarafından, ödüle değer eser bulmadığından ödül verilememiştir.
 
 
ÖDÜL TÖRENİ CKM'DE
Dereceye girenlere ödülleri, 23 Aralık Pazar günü saat 15.00'te Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) düzenlenecek törenle verilecek. Aynı zamanda açılacak sergide de eserler sergilenecek. Öte yandan KKSD Yönetim Kurulu, yarışma sonrası yayınlanacak kitapla, ödül kazananlar ve eserleri tanıtma kararı aldı. Böylelikle Kadıköy ile ilgili emek veren kişiler ve eserlerinin kalıcı hale gelmesi hedefleniyor. Kitabın, ödül törenine yetiştirilmesi planlanıyor.
 
 


ARŞİV