Sanatın “Çoklu İfade”si CKM’de

Farklı disiplinlerden gelen 20 sanatçının eserlerinden oluşan “Çoklu İfade” Karma Sergisi 8 Kasım’da CKM’de açılıyor

02 Kasım 2018 - 11:34

“Çoklu İfade” sergisi farklı anlatım biçim ve yöntemleriyle, değişik malzeme ve tekniklerle iş üreten, farklı disiplinlerden gelen ve farklı yönelişlerde olan yirmi usta sanatçıyı bir araya getiriyor. Düzenlemesini ve organizasyonunu Nezihe Bilen Ateş’in gerçekleştirdiği sergi, insan bedeninin-figürün zengin imge kaynakları içinde ve çevresinde dolanan ve ona tanım getirmeye çalışan sanatçıların bir buluşma alanı olarak oluştu.

Ağırlıklı olarak figür ve pentürün sorunlarıyla uğraşan sanatçılardan oluşan karma sergi, temsiliyet olanaklarını genişletmek, farklı dönemlerden ve anlayıştan sanatçıların, alternatif görünürlüğünü sağlamayı hedefliyor. Bunun yanı sıra grup sergileri aracılığıyla yeni güç birlikteliklerinin önünü açmak, sanatçılar ve disiplinler arası diyalogu geliştirmek, ortak projelerle yeni üretimlere katkıda bulunmak amacını da taşıyor.

Sergiyle ilgili basın bülteninde şu ifadelere yer veriliyor: “Her şeyin yıkıldığı, yok edildiği ve yerine başka bir şeyin konulmadığı, ötekileştirmenin had safhada olduğu bir dünyada, varolmak ve varetmek endişesi kaçınılmazdır. Kenardan seyretmek yerine sürece dahil olmak, müdahale etmek, elini taşın altına koymak, sorumluluğu paylaşmayı zorunlu kılmaktadır… Birlikteliği sanatsal bir eyleme dönüştürmeye ve iyimserliği korumaya, geleceğe dair bir öngörü ve ipucu olmasına, farklı bir algı ve değerlendirmeye yol açması arzusuyla…”

“Çoklu İfade” sergisi, 8 Kasım- 9 Aralık tarihleri arasında CKM Sanat Galerisi’nde izleyiciyle buluşacak.

                                                                           


ARŞİV