"Sanatla terapi"

Sanat Psikoterapileri Derneği’nin “Sanat Psikoterapileri Haftası”, “Kriz Dönemlerinde Sanat ve Sanat Terapisi” odağında yapılıyor

13 Şubat 2023 - 16:25

Sanat Psikoterapileri Derneği’nin, her yıl mart ayının üçüncü haftası dünyayla eş zamanlı kutladığı ‘Sanat Psikoterapileri Haftası’ bu sene 11 Mart’ta başladı. Tasarım Atölyesi Kadıköy ve Devridaim Enstitüsü'nde Yeşim Us Aslan yürütücülüğünde ücretsiz gerçekleşecek olan etkinlik, 19 Mart’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

KATILIM ÜCRETSİZ

Sanat Psikoterapileri Derneği, “Yaşadığımız zorlu zamanlarda, sanatın iyileştirici ve bütünleştirici gücünü birlikte deneyimlemek için söyleşi, atölye ve seminerlerde 9 gün boyunca alanımıza ilgi duyan tüm katılımcılar ile bir araya gelecek, sanat terapisinin tanınması, mesleki standartlar ve örnek uygulamalar, sanatla kriz ve krize müdahale konusunda bilgi birikimimizi geliştireceğiz. Bu amaçla, Sanat Terapisi’nin uygulandığı farklı kurum, hastane, üniversite, okul ve sanat merkezlerinde buluşuyoruz. Hafta boyunca tüm etkinliklere katılım ücretsizdir, kayıt yaptırmak gerekmektedir” diyor.

ATÖLYELERİN İÇERİKLERİ

Sanat Psikoterapileri Derneği, atölye içeriklerini ise şöyle açıklıyor: “Derinden sarsıldığımız bu süreçte stabilizasyon ve regülasyon günlük yaşama devam edebilme motivasyonu için oldukça önemli. Devri Daim Enstitüsü, birbirimize iyi gelmek, içsel gücümüzü korumak, büyütmek, desteklemek ve iyi haller döngümüzü korumak için kapılarını bizlere açtı. Ruhumuzdan yükselenleri sanat yoluyla ile ifade ederek bedenimize ve bedenimizdeki duyumlara kulak vereceğiz. Yaşadığımız sürecin yankılarını sanatsal malzeme ve kolaj tekniği yoluyla ifade ederek bedende sıkışan duyguların dışavurumuna odaklanacağız. Atölye katılım için sanatsal önkoşul gerekmiyor.”

Programla ilgili detaylı bilgiye www.sanatpsikoterapileridernegi.org üzerinden ulaşabilirsiniz.

SANAT PSİKOTERAPİLERİ DERNEĞİ

Sanat Psikoterapileri Derneği (SPD), fiziksel, ruhsal ve sosyal sağlık için güçlü bir araç olarak kabul edilen yaratıcı sanatların, ülkemizde psikoterapötik amaçlarla kullanılmasına katkı sağlamayı hedefliyor.


ARŞİV