Saraydan Kız Kaçırma Süreyya'da

Mozart’ın başyapıtlarından “Saraydan Kız Kaçırma” Operası, ilk kez Süreyya Operası’nda…

29 Mart 2023 - 11:09

Sahnelendiği ilk günden beri kapalı gişe oynayan “Saraydan Kız Kaçırma” operası, ilk kez Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde sanatseverlerle buluştu.  

İstanbul Devlet Opera ve Balesi eseri, Wolfgang Amadeus Mozart'ın bestelediği klasik haline sadık kalarak, farklı bir reji anlayışı ile sahneleniyor. Rejisör Caner Akın’ın sahneye koyduğu eserde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı Zdravko Lazarov ve Murat Kodallı dönüşümlü yönetiyor. Eserin dekor ve kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz’a, ışık tasarımı ise Taner Aydın’a ait. Paolo Villa’nın koro şefliğini üstlendiği eserin koreografisi ise Tan Sağtürk’e ait.

Eserde, klasik konunun en önemli unsurlarından biri olan Türklerin kin tutmak yerine merhamete önem vermesi vurgulanıyor. Eserde ayrıca 1918’de yaşanmış olan İspanyol Gribi salgını ve son senelerde dünya gündemine damga vuran salgında yaşanan paralellikler işleniyor. 

Temsillerde dönüşümlü olarak; Erdem Erdoğan ve Ufuk Toker “Belmonte”; Kenan Dağaşan, Tuncay Kurtoğlu, Umut Tingür “Osmin”; Ceren Aydın, Hale Soner Kekeç, Evren Işık Yasemin “Konstanze”; Bezmi Hazal Ekşi, Ayşenur Ayyıldız Haksoy, Ecem A.Yazoğlu “Blonde”; Serkan Bodur, Berk Dalkılıç, Berk Özbek “Pedrillo”; Selim Borak, Alper Saldıran “Selim Paşa”  rolünde sahnede yer alıyorlar.

3 perdeli bu opera, 4-7 Nisan arası saat 20.30’da Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde yeniden sahnelenecek.



 


ARŞİV