Saylan’ın yaşamı sahnede

Türkan Saylan’ın hayatını tiyatro sahnesine taşıyan “Türkan” oyunu, 19 Kasım’da Kadıköy’de sahnelenecek

11 Kasım 2020 - 15:15

Türk tıp doktoru, akademisyen, yazar, eğitimci ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin eski Genel Başkanı Türkan Saylan’ın hayat öyküsü tiyatro sahnesine taşınıyor.  Ayşe Kulin’in “Türkan Tek Ve Tek Başına” adlı eserinden oyuncu-yazar-yönetmen Barbaros Uzunöner’in uyarladığı “Türkan” adlı oyunda, Saylan’ı İzmir Devlet Tiyatrosu’ndan Melike Aslı Kılan canlandırıyor. “Yıllar önce radyo programlarımda devamlı ağırladığım değerli bir büyüğümdü. Düşüncelerini takdir ettiğim için sahneye taşımak istedim” diyen Barbaros Uzunöner, “Kitabı uyarlarken de, Saylan’ın hayatını sahneye taşırken de hep aynı konuya dikkat ettim; oyunun naif ve insancıl olmasına. Çünkü Saylan öyleydi…” dedi. 

BuTiyatro biyografi serisinin ilk oyunu olduğu için çok özen gösterdiklerini vurgulayan Uzunöner,  “Mekan geçişlerini ışık ve dekor değişimleri ile belirttiğimiz oyun, dram ağırlıklı olmasına rağmen bazı mizahi özellikler de taşıyor. Müzik, dekor, kostüm uyumu ve dramatik kurgu seyircinin ilgisini arttıracak şekilde tasarlandı. Biz Saylan’ı herkes tanısın diye bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Seyircilerin bu değerli kişinin hayatını merak ederek feyz almak için oyunu izlemeye geleceklerini düşünüyoruz.” diye konuştu.

İlk temsili 18 Kasım’da Mecidiyeköy Profilo Kültür Merkezi’nde yapılacak olan oyun, 19 Kasım’da Kadıköy Duru Tiyatro’da sahnelendikten sonra, takip eden gün de İzmir’e geçerek, Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda olacak.


ARŞİV