Şehir Tiyatroları’nda 2’si yeni, 28 oyun

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni yılın ilk ayında 28 oyunla seyirci karşısına çıkıyor

06 Ocak 2022 - 11:11

Ocak ayında tiyatroseverleri Antik Yunan klasiklerinden, modern klasiklere, Amerikan edebiyatından Fransız yazarların oyunlarına zengin bir repertuvar bekliyor.

Bu ay Öldün Duydun mu? ve Kutlama adlı yeni oyunların yanı sıra, Rüstemoğlu Cemal'in Tuhaf Hikâyesi, Matruşka, Antigone, Melek, Hastalık Hastası, Hayat Der Gülümserim, Kimse Öyle Şeyleri Konuşmuyor Artık, Ay Carmela, Geçit, Veba, Çın Sabahta, Kısraklı Kadın, Moby Dick, (Yeni Oyun), Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin, Yaftalı Tabut, Can Yeleği, Zehir, 12. Gece, Bekçi ile Postacı, Bir Gün Ayakkabımın Teki, Elma Kurdu Kırtık, Rüya, Herkes Sihirbaz Olacak, Benim Güzel Pabuçlarım, Karagöz Çiftlik Bekçisi ve Pollyanna adlı oyunlar seyirciyle buluşacak.

YENİ OYUNLAR

  • Öldün, Duydun mu?

İntihar eden bir adamın geride bıraktığı hayatı, hatalarıyla yüzleşmesi ve sonrasında kendini tanıma süreci anlatılıyor. Yiğit Sertdemir’in yazdığı Burçak Çöllü’nün yönettiği oyunda Emrah Can Yaylı, Pelin Budak, Tankut Yıldız rol alıyor. Oyun, 12-15 Ocak, 19-22 Ocak 2022 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

  • Kutlama

Kutlama, ömrü boyunca insan hakları mücadelesi vermiş Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Harold Pinter’ın son oyunu. Pinter’in yazdığı Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği oyun, 19-22 Ocak, 26-29 Ocak 2022 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

KADIKÖY’DE NELER VAR?

  • Hayat Der Gülümserim

Yıllarca olağanüstü kadın karakterlere hayat vermiş bir oyuncu, AVM yapılmak üzere yıkılacak bir sahneye veda eder. Özen Yula’nın yazıp yönettiği oyunda Sema Keçik, Serkan Bacak rol alıyor. Oyun, 5-8 Ocak, 12-15 Ocak 2022 tarihleri arasında Müze Gazhane Büyük Sahne’de.

  • Kimse Öyle Şeyleri Konuşmuyor Artık

Oyun, 12 Eylül darbesi dönemini en acı şekilde yaşayıp parçalanan bir ailenin bugüne uzanan hikâyesini konu alıyor. Şirin Gürbüz’ün yazdığı Emre Koyuncuoğlu’nun yönettiği oyun 5-8 Ocak, 12-15 Ocak 2022 tarihleri arasında Müze Gazhane Meydan Sahne’de.

  • Ay, Carmela!

İspanya’da Milliyetçiler ve Cumhuriyetçiler arasında geçen iç savaş dönemini anlatan oyunda,  iki varyete oyuncusu Carmela ve Paulino, Franco önderliğindeki Milliyetçiler tarafından rehin alınır. Naşit Özcan’ın yönettiği oyun, 19-22 Ocak 2022 tarihleri arasında Müze Gazhane Büyük Sahne’de.

  • Zehir

Geçmişte yaşadıkları trajik kaybın ardından ayrılan çift, yıllar sonra bir araya gelmek zorunda kalır. Bu buluşma, acılı bir geçmiş hesaplaşmasına dönüşür. Lot Vekemans’ın yazdığı Şaban Ol’un çevirip yönettiği oyunda Sevinç Erbulak, Ahmet Saraçoğlu, Aslıhan Kandemir, Eraslan Sağlam rol alıyor. Oyun, 19-22 Ocak, 26-29 Ocak 2022 tarihleri arasında Müze Gazhane Meydan Sahne’de.

  • Can Yeleği

Mülteci bir Anne yeterince tanımadığı bir coğrafyada, savaşın bıçak gibi kestiği eski hayatına tutunup yeni olanla baş etmeye çabalar. Gönül Kıvılcım’ın yazdığı Nihat Alptekin’in yönettiği oyunda Elçin Atamgüç rol alıyor. Oyun, 26-29 Ocak 2022 tarihleri arasında Müze Gazhane Büyük Sahne’de.

  • Elma Kurdu Kırtık (4-7 Yaş)

Elma Kurdu Kırtık 7 yaş altı çocuklara yönelik, kuklaların kullanıldığı, canlı müzik eşliğinde oynanan eğlenceli bir çocuk oyunu. 23, 30 Ocak 2022 tarihlerinde Müze Gazhane Büyük Sahne’de.

  • Karagöz Çiftlik Bekçisi (3+ Yaş)

Karagöz uzun zamandır işsizdir ve iş aramaktadır. Sonunda kendisine bir çiftlikte iş bulur. Oyun, 9, 16 Ocak 2022 tarihlerinde Müze Gazhane Büyük Sahne’de.


ARŞİV