"Sekiz'de Sekiz" kadınlar

​“Sekiz’de Sekiz” adlı proje sergisinde sekiz kadın sanatçısın eserleri Caddebostan’da buluşuyor

14 Mart 2022 - 16:33

Caddebostan'daki Gallery 11.17, sekiz sanatçıyı tek sergide buluşturuyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılan “Sekiz’de Sekiz” adlı proje sergisinde, Deniz Defne Acerol, Elvan Alpay, Gizem Enuysal, Maryam Salahi, Sinem Kaya, Sinem Tekin, Su Alara Acerol ve  Yasemin Öztürk’ün eserleri yer alıyor. 

17 Nisan’a dek sürecek olan sergi, sekiz kadın sanatçının yaratımları, doğumdan ölüme olan yolculuğa, insan hayatının kendini bulma yolculuğuna, referans vermeyi amaçlıyor. Tüm yaratıcılığını cesaretleri ile birleştiren kadın sanatçıların doğurduğu eşsiz eserler bu sergide bir araya geliyor.

Sergi için bir tanıtım yazısı kaleme alan Ahu Bade Özkan, sergide yer alan her eseri, bir çeşit “liman”a benzetti. Özkan, sergiye ilişkin şu cümleleri kurdu: “Sergi, ana rahminden çıkıp, toplum rahminde örselenen, bastırılmışlıklara tahammül eden, hayata tutunan, kendi zihnine ait olmayan inançlarla yüzleşen, duygusal veya fiziksel şiddetin gölgesinde, yüzyılların içsel yalnızlık gemisi ile kadınların öyküsünü dile getirmekte. Sanatçıların üretimleri, zihinlerinin içinde yolculuk, rüyalarına tanıklık, bilinçaltlarına ziyaret etmeyi mümkün kılıyor. Sergi kapsamında ister ‘peinture’ olsun ister ‘heykel’ kaybettiğimiz bir hayal gücünün bizi yeniden güçlendirdiği bir sanatsal deneyime tanıklık ediyoruz. “Sekiz’de Sekiz”, kadın veya erkek hepimizin hayatından çekilen hayal gücünde kalmamız için 8 farklı kadının algısından bize hayatı yeniden algılama, sorgulama ve kurgulama imkanı sunuyor.”

Gallery 11.17, Gökçe Sokak No:11/A Caddebostan 


ARŞİV