Sektör Sinematek'te buluşuyor

Sinematek/Sinema Evi, alanında uzman sinemacıların katılacağı panellere, söyleşilere ve atölyelere Sektör Buluşmaları kapsamında üçüncü kez ev sahipliği yapacak

23 Mayıs 2024 - 09:58

Sinematek/Sinema Evi, 31 Mayıs ve 2 Haziran tarihleri arasında Sektör Buluşmaları’nın üçüncüsüne ev sahipliği yapacak. Sinema profesyonelleri ve sektöre adım atmak isteyen katılımcılar bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Sinematek Günleri: Sektör Buluşmaları’nda bir araya gelecek. Senaryonun ortaya çıkış sürecinden fikir için fon bulmaya, yönetmenin oyuncu seçiminden yapımcılar için yeni dağıtım ve pazarlama stratejilerine, bir yapımla ilgili fikrin ortaya çıkmasından son haline gelene dek tüm aşamaların konuşulduğu etkinliğin organizatörlüğünü Sinema Adası üstleniyor.

III. Sinematek Günleri’nde gerçekleşecek panel ve söyleşi başlıklarından bazıları şöyle: : Bağımsız bir sinema Türkiye'de mümkün mü? Kuir sinemada şartları değiştirecek çareler bulabilecek miyiz? Sil baştan: İlk film yolculuğu, Yolumuz gurbete düştü, Festival vizesi, İlk durak Almanya: Berlinale, Birlikte öleceğiz: Yönetmen – Yapımcı İlişkisi, Kürt Sineması ve Diaspora, Projemi platformlara nasıl sunarım?


ARŞİV