Seçme konserler

19 Nisan 2017 - 12:22
  • Caz ile ortaokulun ilk yıllarında ilgilenmeye başlayan Su İdil, Durul Gence ile birlikte çalıştı. 2010 yılında 6.Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nda Polonya Pulawy eğitim bursunu kazandı, Sibel Köse’nin vokal sınıfında yer aldı ve Dante Luciani, Bogdan Holownia gibi isimlerle çalıştı. Mart 2015’te yeniden katıldığı Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nda oy birliğiyle Letonya Riga Jazz Stage Yarşmasında Türkiye ve Nardis’i temsil etme ödülüyle beraber içinde İstanbul Jazz Festivali’nde sahne almanın da bulunduğu 4 özel ödüle layık görüldü. Su İdil, gecede ağırlıklı olarak caz standartlarından oluşan bir repertuvarla sahnede olacak. (21 Nisan/20:30/Yeldeğirmeni Sanat)
  • Prokofiev, Dvorak, Stravinsky gibi ünlü bestecilerin orkestra veya başka enstrümanlar için yazmış oldukları bilinen eserleri, piyano ve keman için uyarlamalarını Ayça Kocatürk piyanoda, Yonca Sülün ise kemanda sizler için seslendiriyorlar. (22 Nisan/20:00/Yeldeğirmeni Sanat)
  • Şef Nuray genç yönetimindeki Bostancı Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Korosu, ‘Anadolu’dan Ezgiler’ temalı bir konser verecek. (24 Nisan/19.30/Kadıköy Halk Eğitim Merkezi)
  • İstanbul Üniversitesi Devlet Koservatuvarı Müzikoloji Bölümü Geleneksel ve Modal Müzikler Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Pınar Somakçı, Yrd. Doç. Dr. Hikmet Toker, Arş. Gör. Nağme Yarkın ve 15 kişilik öğrenci grubu ‘’ Makam-ı Neva’’ adında ücretsiz konser verecek. (24 Nisan/20:00/Caddebostan Kültür Merkezi)
  • Bir Dileğim Var Derneği, ‘’Hayata tutunmaya çalışan meleklerimizin (çocukların) dileklerini gerçekleştirebilmek ve meleklerimiz için farkındalık yaratmak amacıyla her yıl düzenlemiş olduğumuz konser organizasyonumuzun üçüncüsünde sizleri de aramızda görmek isteriz’’ diyor. (24 Nisan/20:30/Caddebostan Kültür Merkezi)
  • Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri’nin ‘’Beş Ses Beş Saz Ustalarla Meşk Korosu’’ konseri ücretsiz. Ayşe Sicimoğlu’nun sanat danışmanlığında, usta sanatçı Gürsel Koçak yönetimindeki “Ustalarla Meşk” grubunun solistlerinin yer aldığı konserde, yetenekli koristler sevilen eserleri izleyiciler ile birlikte yorumlayacaklar. (25 Nisan/20:00/Caddebostan Kültür Merkezi)
  • Feneryolu Gönüllüleri tarafından ücretsiz bir konser düzenlenecek. Osman Aksu şefliğindeki Meşk Korosu, sevilen eserlerden oluşan güzel bir repetuarla müzikseverlerle buluşacak. (25 Nisan/14:00/ Caddebostan Kültür Merkezi)
  • Sevilen dizilere yaptıkları müziklerle dikkatleri çeken Pera, Kadıköy’de konser verecek. İlk stüdyo albümleri "Başka Bir Dünya (2012)" ile müzikseverlere merhaba diyen, ikinci stüdyo albümleri  "Giz" de yer alan "Sensiz Ben" ve  Toygar Işıklı ile birlikte seslendirdikleri "Unut" şarkılarıyla geniş kitlelere ulaşan Pera, "Kuzey Güney", "Güneşi Beklerken", "Medcezir", “Günahkar”ve “Kaçak Gelinler” “ İnadına Aşk" dizilerinde sevilen şarkılarıyla sıkça yer aldı. Rock müzik kategorisinden hızla yükselen Pera, son single çalışması "Biri Vardı'nın ardından üçüncü stüdyo albüm hazırlıklarını tamamladı. (26 Nisan/20.00/Kadıköy Sahne)
  • Camerata Barok İstanbul, ‘’İlkbaharda Vivaldi Esintileri’’ adlı bu konserinde, Barok dönemin seçkin bestecilerinden Vivaldi, Marini ve Pergolesi’nin eserlerini içeren zengin programını izleyicinin beğenisine sunuyor. (26 Nisan/20:00/Yeldeğirmeni Sanat)


ARŞİV