Semtin tiyatrocuları birleşiyor

Kadıköylü tiyatro sanatçıları, ‘daha iyi bir tiyatro’ için buluşuyor

05 Şubat 2016 - 11:11
Gökçe UYGUN
Mesleklerini daha uygun koşullarda icra edebilmek, seyirciyle daha kolayca buluşabilmek, sorunlarının çözülmesi gibi amaçlarla düzenli olarak bir araya gelmeye başlayan Kadıköylü tiyatrocular, ilk toplantılarını geçtiğimiz günlerde Kadıköy Belediyesi’nde yapmıştı. Tiyatrocular platformunun ikinci toplantısı ise 1 Şubat Pazartesi günü Bahariye’deki Moda Sahnesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Kadıköy Belediyesi yetkililerinin gözlemci olarak katıldığı toplantıya; Kadıköy’de sahnesi olan ve olmayan, geleneksel ve alternatif tarzda oyun üreten 50’ye yakın tiyatronun temsilcileri katıldı. Aralarında İlker Ayrık, Onur Ünsal, Enis Fosforoğlu, Kerem Kobanbay, Günay Karacaoğlu, Damla Özen gibi ünlü isimlerin de bulunduğu tiyatrocuların buluştuğu toplantıda, Kadıköy gibi tiyatro izleyicisinin yoğun olduğu bir ilçede salon eksikliği konusuna dikkat çekildi. Toplantıda, tiyatroların tanıtımına yönelik çalışmalar yapılması, bir tiyatro festivali düzenlenmesi gibi öneriler ele alındı.

BELEDİYE TİYATROCULARIN YANINDA
Kadıköy Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Simten Gündeş ise belediyenin salonlarının tiyatrolara tahsis edilmesi konusunda herkese eşit davranmaya gayret ettiklerini vurgulayarak, ilçedeki tüm tiyatroların yer alacağı dijital bir haritanın yapımının da sürdüğü bilgisini verdi.
Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Onur Temurlenk de “Biz belediye olarak kısa, orta ve uzun vadede elimizden geleni, imkânlarımız ölçüsünde yapmaya hazırız. Sorunlarınızı ve isteklerinizi bize iletin" dedi.
Kadıköy Belediyesi ile olan görüşmeleri yürütecek dört temsilcinin seçildiği toplantı, bir sonraki buluşmanın yeri ve tarihinin kararlaştırılmasıyla son erdi.

 

ARŞİV