Serap Kuzey'in 25. sanat yılı kutlandı

Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri Cumhuriyet Korosu, değerli hocaları Serap Kuzey’in 25. Sanat yılını, bir konserle kutladı.

14 Aralık 2011 - 14:45

Çalışmalarına 2009 yılında başlayan Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri Cumhuriyet Korosu, ses getiren konserlerine bir yenisini ekledi. Koronun eğitmeni ve şefi Serap Kuzey'in 25.sanat yılı olması nedeniyle, Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Sahnesi'nde düzenlenen konsere sanat müziği severler büyük ilgi gösterdi.

TRT İstanbul Radyosu emekli ses sanatçısı Serap Kuzey'in şefliğinde sahneye çıkan Cumhuriyet Korosu’nun sunduğu Nihavent Fasıl dinletisinin ardından koroya TRT sanatçıları eşlik etti.
Sunuculuğunu Nuriye Eracar'ın yaptığı konserde, başta büyük usta Mustafa Sağyaşar olmak üzere Gökhan Sezen, Hüner Coşkuner, Nusret Yılmaz, Melda Kuyucu, Tuğçe Pala, Zekai Tunca gibi sanatçı arkadaşları Serap Kuzey'i yalnız bırakmayarak mini bir konser verdiler. Piyanist Atilla Yelken de piyanosuyla eşlik ettiği gecenin sonunda ise Serap Kuzey, kendi sesinden şarkılar seslendirdi.
Yoğun ilgi nedeniyle izdiham yaşanan konser, merdivenlerde ve sahne önünde oturularak izlendi. Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Özocak, Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Kültür ve Sanat Sorumlusu Yönetim Kurulu üyesi Nesibe Müsevitoğlu, bestekâr Bilge Özgen, Samsun Devlet Korosu şefliğinden emekli Taner Çağlayan, Beste Musiki Topluluğu Şefi Kemal Külah, Sözer Yaşmut, Dursun Karaca, sinema sanatçısı Serdar Gökhan ile Cumhuriyet Gazetesi ekonomi köşe yazarı Mustafa Pamukoğlu gibi değerli konukların da katıldığı gece, sanatçı Serap Kuzey'e çiçek ve plaket verilmesi ile sona erdi.

ARŞİV