Sergi salonlarında bu hafta KADINLAR VAR

8 Mart Kadınlar Günü, sanat dünyasında da özel etkinliklerin yapılmasına neden oluyor. İşte bu hafta kadınların sanatını yansıtan ya da kadını konu edinen sergilerden bazıları:

09 Mart 2022 - 16:11
  • 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Karma Resim Sergisi

Venüs Sanat Galerisi 15 kadın ressamın katılımıyla gerçekleşen karma resim sergisi ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor. 5 Mart Cumartesi açılan sergi, 16 Mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sergide eserleri yer alan sanatçılar; Ayla Turan, Aylin Duman, Esen Altındiş, Hayriye Kuran, Mücella Balyemez, Natali Aydar, Neşe Alparslan, Saliha Gümüş, Sema Dal, Suna Atalı Er, Şenim Erkan, Tanya Müsevitoğlu, Tuba Güvemli, Zekiye Yılmaz, Zeynep Kök. Sergi her gün 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyarete açık.

 

 

  • “Kadın ve Şehir” Fotoğraf Sergisi

Fotoğraf, Film ve Gezi Derneği Fotoğrafmetre, 8 Mart haftasına özel bir sergiyle sanatseverlerle buluşuyor. “Kadın ve Şehir” konulu fotoğrafların yer alacağı sergi 7- 13 Mart tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

 

 

  • “Işığın Dünyası” Resim Sergisi

Demet Yersel’in 29. kişisel resim sergisi Kızıltoprak Sanat Galerisi’nde 12 Mart’ta açılıyor. Yersel sergisinde “kadın” olgusuna bu sefer ışığın içinden bakıyor. Eserleri sakin ve durağan anlatılar içinde süreklilik gösterirken, uzunca bir zamandır kendine “yer” arayan kadınlar, bu sefer tanımlı şehir mekânlarında görünür oluyorlar. Kadınlar geçmişleri ile “şimdi” hesaplaşmanın verdiği cesareti ve kırılganlığı izleyiciye yansıtıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi mezunlarından Yersel, 49 senedir çalışmalarını yurt içi ve yurt dışında açtığı pek çok kişisel ve karma sergiyle izleyicilerle paylaşıyor. Son dönem yağlıboya ve desen çalışmalarından bir seçkinin yer alacağı bu sergi, 6 Nisan’a kadar görülebilir.

 

  • “Yapboz Düşünceler” Resim Sergisi

“Yapboz Düşünceler” adını verdiği 17. kişisel sergisinde, düşüncelerin değişimini tuvale yansıtan Selda İnci, sergisi hakkında “Resimlerimde her zaman içimdekileri yansıttım, bu sergimde de yine yaşanan olaylar karşısında düşüncelerimizin nasıl değişken olduğunu anlatmaya çalıştım.  Beynimiz aslında yapboz gibi...” diyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılışı yapılan ve 15 yağlı boya tablodan oluşan sergi 17 Mart tarihlerine kadar Moda SB Sanat galerisinde sanatseverler buluşacak.

 

 


ARŞİV