Sertab Erener bebekler için söyleyecek

Ünlü sanatçı Sertab Erener, Kadıköy’de 21 yıl çalışmalarını sürdüren Anne ve Bebek Sağlığı yararına yapılacak konserde sahne alacak.

07 Mayıs 2014 - 09:09
Ünlü sanatçı Sertab Erener, Kadıköy’de 21 yıl çalışmalarını sürdüren Anne ve Bebek Sağlığı yararına yapılacak konserde sahne alacak. Erener, 10 Mayıs Cumartesi akşamı saat 20.30'de Beşiktaş Kültür Merkezi'nde vereceği konserin tüm gelirini "bebekleri yaşatmak için" Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı'na bağışlayacak.

SAĞLIKLI BEBEK, SAĞLIKLI GELECEK
Vakıftan yapılan basın açıklamasında, Sertab Erener’e çok teşekkür edildi. Açıklamada, Türkiye'de 1 yaşına varmadan hayatını kaybeden bebeklerin yarısından fazlası yaşamlarının ilk ayında yaşamlarını yitirdiklerini anımsatılarak, şu ifadelere yer verildi; “Amacı Türkiye'deki yüksek bebek ölüm oranını azaltmak ve sağlıklı yaşamalarını sağlamak olan vakfımız, 1993 yılında bu dalda Türkiye’nin ilk hocası sayılan Prof. Dr. Müyesser Tuncer ve 6 öğretim üyesi tarafından kurulmuştur. Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı, bebek ölümlerinin azaltılmasında eğitimin çok önemli olduğuna inanmaktadır. Bu inançla, Vakfımız bünyesinde çalışan ve çeşitli üniversitelerimizde görevli 45 öğretim üyesi,genç doktorlarımıza , hemşirelerimize, aile hekimlerimize ve annelerimize eğitimler düzenleyerek, sağlık hizmetlerinin çağdaş düzeye çıkarılmasına çalışmaktadır. Vakfımız ayrıca, Türkiye genelinde başarılı ve ihtiyaç sahibi Tıp fakültesi öğrencilerine burs vermektedir. Vakfımızın 2014 yılı projeleri arasında, tüm hastanelerimizin yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin gereksinim duydukları araç ve gereçlerin, öncelik sırasına göre temin edilmesi en önemli yeri tutmaktadır. Bu konserden elde edilecek gelir, Marmara Üniversitesi Araştırma ve Eğitim Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesine minik bebeklerimiz için çok önemli olan“ventilatör destekli transport kuvöz” temininde kullanılacaktır. Vakfımızın çalışmalarını daha geniş kitlelere duyurmak ve hizmet alanını genişletmek için basınımızın sağlayacağı destek hayati önem taşımaktadır. Vakfımızın yaptığı tüm hizmetler sadece ülkemizin duyarlı halkının bağışları ve gönüllü üyelerimizin katkılarıyla gerçekleştirilmektedir. Unutmayalım ki sağlıklı bebek, sağlıklı gelecek demektir.”

ARŞİV