Sesin Süreyya’daki yolculuğu…

‘’Sesin Yolculuğu 10: Genç Besteciler Festivali’’, bu sene yine Süreyya Operası’nda yapılacak.

05 Nisan 2017 - 15:10

Besteci-eğitimci, festivalin fikir babası Prof. Dr. Özkan Manav, ‘’Türkiye’nin uluslararası sanat müziğinin geleceğine genç bestecilerin üretimleri aracılığıyla ışık tutan Sesin Yolculuğu, yeni ses evrenlerine açılmaya hazır kulakları 10. festivaline bekliyor’’ diyor. Önceki yıllarda gerçekleşen 30 konserde 400’ün üzerinde yapıtı dinleyiciyle buluşturan Sesin Yolculuğu’nun, genç bestecilerin özgürce nefes alıp verdiği, farklı bakış açılarını çekincesizce sergiledikleri, gerçek anlamda “çoksesli” bir platform olduğunu vurgulayan Manav, ‘’Bunun yaşadığımız coğrafya ve tarih kesiti açısından anlamını ayrıca vurgulamaya gerek yok’’ yorumunu yapıyor.

Göldeki çakıl taşları…

‘’ Sesin Yolculuğu’nun 2004 yılında üç akademik kurumun bir araya gelmesiyle başlayan yolculuğunun zaman içinde Türkiye’nin farklı illerinden on beş okulu buluşturan bir genişliğe erişeceğini kim tahmin edebilirdi? ‘’ diye soran Manav, ‘’Konserlerin sürekliliği ve festivalin hiç eksilmeyen, eksilmek şöyle dursun her yıl artan enerjisi, Sesin Yolculuğu’na omuz verenlerin açığa çıkardığı sinerjinin doğal bir sonucudur’’ ifadesini kullanıyor.

Özkan Manav, 9 Nisan Pazar günü 12.00, 16.00 ve 20.00 saatlerinde yapılacak 3 konserde dinlenecek yapıtları, ‘’dingin bir göle atılan küçük çakıl taşları’’ olarak betimliyor ve şöyle devam ediyor; ‘’ Taşın suya değdiği an oluşan dalgacıklar halka halka genişleyip suyun üzerinde kendi izlerini bırakmakta. Gölün farklı köşelerinden, farklı anlarda, farklı açılarla atılan taşların oluşturduğu dalgacıkların bazıları birbirine dokunuyor, birbirini keserek yeni bir bütün oluşturuyor, bazıları kendi başına ilerleyip sönüyor, bağımsız yaşantılarıyla mutlu. Bu çakıl taşlarına, bu titreşimlere ihtiyacımız var. O dingin göl düşlerimizdir, umutlarımızdır, özlemlerimizdir, yaşamımızdır, Türkiye’dir, Türkiye’nin bugünüdür, yarınıdır. ‘’

Bilet fiyatları: 5-10 TL. Üç konsere tek bilet ile giriş yapılabiliyor. Ayrıntılı bilgi için: www.sesinyolculugu.com


ARŞİV