Seyirci ödülleri verildi

17. Direklerarası Seyirci Ödülleri belli oldu. Ödüller 19 Nisan'da Kadıköy'de sahiplerini bulacak

03 Nisan 2017 - 15:55

Direklerarası Seyircileri’nin oluşturduğu “Halk Jürisi” üyeleri, 2016-2017 Tiyatro Sezonunda İstanbul’da sahneye koyulan oyunları seyretti. Performans, Tasarım ve Yapımlar kategorilerinde başarılı olarak değerlendirilen oyun, oyuncu ve tiyatrolar belirlendi. Ödüller, Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla 19 Nisan Çarşamba akşamı saat 20.30’da Kozyatağı Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek törende takdim edilecek.

KADIKÖY’E ÖDÜLLER…

Aralarında Kadıköylü veya Kadıköy’de oynamakta olan çok sayıda oyunun da bulunduğu ödül listesinin yerel özeti şöyle;

Kadıköy’de Moda Sahnesi’nin ev sahipliğinde perde açan Kazan Dairesi’nin eseri ‘Hedwig ve Angry Inch’, ‘En İyi Müzikal’ seçildi. 

Kadıköy’deki Taşra Kabare’de sahnelenen Fiziksel Tiyatro Araştırmaları’nın ‘Şatonun Altında’ adlı oyunu ‘Yenilikçi Tiyatro’ ödülü aldı. Bu oyun ayrıca Vasıf Öngören Ödülü’ne da layık görüldü. Taşra Kabare’de her pazartesi seyirciyle buluşan ‘Ev’vel Zaman’ eseri de ‘Özgün Yeni Oyun’ dalında ödüllendirildi. Taşra Kabare kurucularından Nergis Öztürk, Akciğer oyunundaki performansıyla ‘En İyi Kadın Oyuncu’, Taşra Kabare yapımı kabare oyunu ‘Kel Şarkıcı’nın kostümlerini tasarlayan Hilal Polat ‘En İyi Kostüm Tasarımı’ ödüllerini aldı.

Bir başka Kadıköylü tiyatro olan Entropi Sahne’nin ‘Ebedi Barış’ oyununda rol alan Serdar Yeğin de ‘Küçük Salon Erkek Oyuncu’ seçildi.

Kadıköy’ün diğer bir tiyatrosu Craft ekibinden Merve Dizdar ‘Yutmak’ oyunundaki performansıyla ‘Küçük Salon Kadın Oyuncu’ ödülüne değer görüldü. Aynı ekipten Berker Güven de ‘Umut Veren Genç Erkek Oyuncu’ seçildi.

Kadıköy’ün köklü tiyatrolarından Oyun Atölyesi’nin ‘Kundakçı’ oyununun müziğini yapan Çağrı Beklen de ‘Özgün Tiyatro Müziği’ dalında ödüllendirildi.

Kadıköy Theatron’dan Cansu Kahvecioğlu ve Kadıköy Emek Tiyatrosu’ndan Polen Çokçok da ‘ Tiyatro Halkla İlişkiler Görevlileri’ dalında ödül aldı.

Ayrıca, Acıbadem’deki Akasya Alışveriş Merkezi de tiyatro salonuna sahip olduğu için ‘Yeni Mekanlar Ödülü’ aldı. 


ARŞİV