‘ŞİİRİSTANBUL'DA

Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü Derneği tarafından düzenlenen “Uluslararası İstanbul Şiir Festivali ‘ŞİİRİSTANBUL” bu yıl 26 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

20 Nisan 2011 - 14:15

Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü Derneği tarafından düzenlenen “Uluslararası İstanbul Şiir Festivali ‘ŞİİRİSTANBUL” bu yıl 26 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. ‘ŞİİRİSTANBUL/2011’in bu yılki ana temalarını ‘ARAP BAHARI”nı İstanbul’a taşımak için ARAP ŞİİRİ” ve “Cemal Süreya’nın 2. Yeni Şiiri’nin şiirimizin bugünü ve geleceği üzerindeki etkileri” oluşturdu. Bu temalar çercevesinde Festival kapsamında çeşitli oturumlar, sunumlar, paneller ve okumalar yer alıyor.


FESTİVAL ÇERÇEVESİNDE KADIKÖY’DEKİ ETKİNLİKLER
Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi, Öteki Kültür Merkezi ile Kadıköy Tarihi Çarşı içindeki küçük meydanda etkinlikler gerçekleşecek. İlkim Karaca’nın hazırlayıp ve sunacağı Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde 28 Nisan Perşembe günü saat 15.00’te gerçekleşecek olan ‘Şiirlerden Şarkılara’ etkinliğine, Arabali Gülşen, Dilek Yüzlüer, Gökalp Yüzlüer, Hasan Perçiner, İlker Çenşi, İlkim Karaca, Mehmet Özkaya, Murat İnci, Sami Derintuna katılacak. Cuma Bolat’ın hazırlayıp sunacağı ‘Kadıköy Şairler Buluşması’, 29 Nisan Cuma günü saat 15.00’te Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Etkinliğe şair, Behruz Kia, Eray Canberk, Gülce Başer, Müslim Çelik, Nalan Çelik ve Nurullah Can katılacak. Murat Kızılkaya ve Burcu Tekinbay’ın teatral şiir gösterisi yapacağı etkinlikte, Yusuf Başaran müzik dinletisi verecek. Sevgi Sualp’in hazırlayıp sunacağı 30 Nisan Cumartesi günü saat 16.00’da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşek ‘Şiiri Giyinenler’ etkinliğine katılacak şairler ve sanatçılar şöyle: ORHAN ALKAYA,HANAN AVAD,İSMAİL BİÇER,ARMEN SHEKOYAN,ŞENER AKSU,DİPAK MAZUMDAR,ÖZLEM SAVAŞ,NIELS HAV,HÜSEYİN AVNİ DEDE,VİÇENZZO ROSSO,NEVZAT YUSUF ,GÜNGÖR GENÇAY,KERİM DEŞTİ,NURSEN URAL,TÖNE HÖDENBÖ,BERRİN TAŞ..MÜZİK:EMEL ÖRGÜN VE ŞAHSENEM


 


ARŞİV