Şimdi Fazıl Say dinleme zamanı!

Son dönemde müziğinden çok fikirlerinden dolayı aldığı hapis cezasıyla konuşulan ünlü piyanist Fazıl Say, 5 Mayıs Pazar günü CKM’de Kadıköylüler’le buluşuyor.

25 Nisan 2013 - 16:05

Dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say uzun bir aradan sonra Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle buluşuyor. Say’ın adı son dönemlerde yaptığı bestelerle değil, twitter’da yaptığı paylaşımlarla gündeme geldi. Ömer Hayyam’ın olduğu düşünülen bir dörtlüğü twitter’da paylaşan Fazıl Say ‘dini değerleri aşağıladığı’ savıyla 19.Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 10 ay hapis cezasına mahkum edildi, ancak bu cezası ertelendi. Bir sanatçının sosyal medyada fikirlerini açıklaması ve bunun cezalandırılması sadece Türkiye’de değil tüm dünyada gündem oldu ve düşünce özgürlüğü bir kez daha tartışmaya açıldı.
Hakkında verilen hapis cezasına avukatı aracılığıyla cevap veren Fazıl Say, tartışmalardan sonra ilk kez Kadıköy’de bu sefer notaları aracılığıyla seslenecek. 5 Mayıs Pazar günü Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon’da gerçekleşecek konser iki bölümden oluşuyor. Konserde, L. V. Beethoven  / Ayışığı Sonatı eseri ve D. Shostakovich / Viyolonsel ve Piyano için Sonatı eseri ile birinci bölüm son bulacak. İkinci bölümde ise Fazıl Say’ın eseri “Viyolonsel ve Piyano için Sonat”, “4 Şehir” ve F. Chopin / 3 Noktürn eseri ile sona erecek. Borusan Dörtlüsünün çellisti Çağ Erçağ da çellosuyla Fazıl Say’a eşlik edecek.
Saat 20.30’da başlayacak konseri, Konservatuar öğrencileri kontenjan dâhilinde bedelsiz izleyebilecekler. Fiyatları 40 ila 90 TL arasında değişen biletlere, CKM gişesinden ulaşmak mümkün.
 
 
 
 
 

ARŞİV