Sinema Kadıköy'de izlenir!

Uzunu, kısasıyla ufkumuzu açan filmler, pek çok farklı gösterimle semtimize geliyor. Üstelik tümü ücretsiz!

25 Şubat 2016 - 15:39
Beyoğlu’nun kültür sanattaki başrolünü kapan Kadıköy, sinefillerin de ana mekânlarından biri olma yolunda. Bu sıralar pek çok gösterim ve etkinlikle sinema dünyasının hem geçmişine hem geleceğine yolculuk yapmak mümkün. Üstelik söyleşilerle zenginleşen bu yolculuk için bilet almanıza gerek yok çünkü ücretsiz!

EN İYİLERLE BULUŞMA
Onat Kutlar ve arkadaşları tarafından 1965 yılında kurulan Türk Sinematek Derneği’nin 50. yılı dolayısıyla düzenlenen “SİNEMATEK YAŞIYOR! 50. YILDA, 50 FİLM, 50 SUNUM” etkinliği sürüyor. Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle Caddebostan Kültür Merkezi’nde Cuma günleri düzenlenen film gösterimi ve söyleşi programında bu hafta; Andrei Tarkovski’nin “Andrei Rublev” filmi gösterilecek. Gösterim öncesi sunumu Ressam Mehmet Güleryüz yapacak. 4 Mart Cuma akşamı ise Françoi Truffaut’nun “400 Darbe” filminin gösterimi yapılacak. Sunumu Psikiyatrist Bengi Semerci gerçekleştirecek. 5 Şubat’ta başlayan sinema tarihinin en iyilerinin gösterimleri mayıs ayı sonuna kadar sürecek.

!F KISALARI KARGA’DA
15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 28 Şubat Pazar günü sona eriyor. Festivalin son gününde Kargart’ta “Türkiye’den Kısalar” gösterilecek. Festival komitesinin Türkiyeli yönetmenlerin ve hareketli görüntüyle üretenlerin son bir sene içindeki üretimlerinden örnekleri tematik derlemeler etrafında bir araya getirdiği program kapsamında üç tema belirlendi. Temalar ve bu temalar altında toplanan filmler şöyle:
14:00 Hayaller ve Duvarlar 70'
Azad (Yakup Tekintangaç) / Kameralı Çocuk (İbrahim Yeşilbaş) / Merkür (Melis Balcı-Ege Okal) / Rodi (Emre Sert-Gözde Yetişkin) / Su Birikintisi (Serdar Yılmaz)
15:30 Her Şey Yolunda… 92'
Dağınık Yatak (Eytan İpeker) / Gri Bölge (Derya Durmaz) / Guneh-Günah (Gülistan Acet) / Veratarts (Hale Güzin Kızılaslan) / Orman (Onur Saylak-Doğu Akal) / Savaş Bölgesi (Oğuzhan Kaya) / Hepgece (Fatma Belkıs-EmreBirişmen)
17.30 Dört Duvar Arası Kapanmaz Ki! 101’
Aidiyet (Serkan Ertekin) / Dur E...-Uzak Mı... (Leyla Toprak) / Meral, Kızım (Süheyla Schwenk) / Salı (Ziya Demirel) / Tuhaf Zamanlar (Mehmet Emrah Erkanı) / Ziba (Ali Farkhonde)

FESTİVAL KISALARI GELİYOR
Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde İFSAK işbirliği ile başlayan kısa film günleri Mart ayında da devam edecek. İFSAK 21. Ulusal Kısa Film Festivali’nde gösterilen filmler Kadıköy’e geliyor. Kısa Film Festivali’nde gösterilen filmleri kaçıranlar ya da tekrar izlemek isteyenler için yapılacak gösterimde 8 Mart dışında her salı dört kısa film izleyici ile buluşacak. Filmlerin başlama saati 20.00. 5 Mart Cumartesi saat 13.30’da ise gösterimden sonra Ertuğ Tüfekçioğlu moderatörlüğünde Hakan Günday ile söyleşi ve imza etkinliği yapılacak.

İTALYAN SİNEMASI MAHALLEDE
Eski bir kiliseden sanat merkezine dönüştürülen ve muhteşem akustiğiyle klasikten caza pek çok konsere ev sahipliği yapan Yeldeğirmeni Sanat’ta film gösterimleri de yapılıyor. Bu kapsamda mart ayı İtalyan Sineması örneklerine ayrıldı. Kadıköy Belediyesi ve İtalyan Kültür Merkezi işbirliğiyle düzenlenen film gösterimleri 7 Mart’tan itibaren her pazartesi 19.30’da izleyiciyle buluşacak.

 

ARŞİV