Sinemacılardan ilk buluşma

​Türkiye’de ilk defa sinema toplulukları Kadıköy’de bir araya geldi

02 Haziran 2022 - 18:24

Sınırlı Sorumlu Sinema Filmi Sanatını Geliştirme, Yaygınlaştırma, Tanıtma, Sosyal Kalkınma ve İşletme Kooperatifi (FilmKoop) ve Uluslararası İşçi Filmleri Festivali ortaklığıyla “Sinema Toplulukları Çalıştayı” düzenlendi. Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi’nde gerçekleşen çalıştaya, Kars, Samsun, Bandırma, Yalova, Lüleburgaz, ODTÜ Mezunlar Derneği Sinema Kulübü, Akhisar, Sineküp / Öğrenci Kulüpleri Birliği, Filmkoop’tan yönetmenler, sinema yazarları katıldı. Edirne, Mersin, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Artvin, Ardahan, Marmaris, Kuşadası, Ayvalık ASİ, Ankara Sinetopya, Ankara ODTÜ Mezunlar Derneği toplulukları da çevrimiçi olarak dahil oldular.

KOMİTE KURULDU

Topluluk temsilcilikleri kendilerini tanıtıp, sorunlarını dile getirdiler. Filmkoop ortakları, kuruluş amaçlarını ve topluluklarla nasıl bir iletişim içinde olmayı planladıklarını ifade ettiler. Filmkoop tarafından daha önce kendilerine iletilen formu 40 adet sinema topluluğu doldurmuş, mevcut koşullarını ve sorunlarını forma yazmışlardı. Bu sorunlar ve çözümleri toplantı süresince tartışıldı.

Sinema topluluklarının ortak sorunlarına ortak çareler aramak üzere bir oluşum üzerinde ortaklaşılan çalıştay sonunda, Kars, Lüleburgaz Bandırma, Samsun Sinema Toplulukları ve Filmkoop temsilcilerinden oluşan bir komite kuruldu.  


 


ARŞİV