Sinemada tango konseri

Her ay oda müziği konserleri düzenleyen Kadıköy Sineması’nın bu ayki konuğu tango müziği olacak.

20 Mart 2019 - 16:30

TangoNEVA grubu, Ali Pınar ve Arjantinli bandoneoncu Leandro Medario ile sahne alacak. Konser 26 Mart Salı akşamı saat 21.00’de gerçekleştirilecek.

Ayşe Nil Ülgener (piyano),  Yonca Sülün(keman), Gaye Süslüoğlu (keman), Ayşe Didem Hekimoğlu (viyola), Jülide Canca Eke (viyolonsel) ve Ceren Akçalı (kontrabas) olmak üzere tamamıyla  kadınlardan oluşan grup, 2012 yılında Ülgener tarafından kuruldu. İstanbul Devlet Senfoni, İstanbul Devlet Opera ve Bale, Borusan İstanbul Filarmoni ve Tekfen Filarmoni orkestralarının 6 üyesinden oluşan TangoNEVA müzisyenlerine sahnede oyuncu-vokal-anlatıcı Ali Pınar, kabare tarzını andıran anlatımlı şarkılarıyla eşlik ediyor. 

Repertuvarı  Tango esinli klasik müzik bestecilerinden Piazzolla’dan Türk bestecilerinin tango eserlerinden altı farklı dilde Klasik Tango şarkılarına kadar uzanan TangoNEVA bugüne kadar İstanbul’un belli başlı salonlarında konser vermenin yanı sıra İzmir, Antalya, Tekirdağ ve Samsun’a turneler düzenledi, yurtdışında festivallere katıldı. Topluluk 2018-2019 sezonunda Güney Kore’ye 9  konserden oluşan bir turne düzenleyecek.


ARŞİV